Blog

3η έκθεση συλλεκτών Playmobil στην Χαλκηδόνα!

Στην Comic N’ Play ξέρουμε φυσικά από “comics”, αλλά ξέρουμε πολύ καλα – όπως άλλωστε αφήνει να εννοηθεί και το όνομα μας – και από Play! Και δεν υπάρχει καλύτερος ορισμός του “play” από…τα Playmobil!

Για τρίτη χρονιά λοιπόν, φιλοξενείται το ερχόμενο Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου στο δημοτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Χαλκηδόνας η έκθεση ελλήνων συλλεκτών Playmobil, μια πολύ όμορφη και εμπνευσμένη διοργάνωση που σκοπό έχει να προωθήσει και να προβάλει την αγάπη για ένα δημιουργικό παιχνίδι, που κλείνει φέτος τα 50 χρόνια ζωής στα παιδικά δωμάτια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο!

18 ενήλικες συλλέκτες παιχνιδιών Playmobil θα παρουσιάσουν μέσα από τις συλλογές τους τουλάχιστον ισάριθμα διοράματα με εντυπωσιακές σκηνές από τους κόσμους φαντασίας στους οποίους τους «ταξιδεύουν» οι φιγούρες της πασίγνωστης γερμανικής εταιρείας παιχνιδιών ή τις δικές τους εκδοχές για ιστορικά γεγονότα. Όπως και στην περυσινή εκδήλωση δηλαδή, οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά την επιμέλεια με την οποία θα παρουσιαστούν τα περισσότερα από τα είκοσι διαφορετικά εκθέματα με μοντέρνα, ιστορική, επιστημονικής φαντασίας κλπ. θεματική και συγχρόνως να τα εξετάσουν με προσοχή, ώστε να εντοπίσουν, στα διάφορα παιχνίδια παρατηρητικότητας που θα διεξαχθούν, τις λεπτομέρειες που δεν ταιριάζουν για να διεκδικήσουν σχετικά δώρα!

Στην διοργάνωση οι επισκέπτες μικρότερων ηλικιών θα έχουν, όπως και πέρυσι, την δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά με διάφορες δραστηριότητες ζωγραφικής, ενώ όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν στο συναγωνιστικό παιχνίδι ρωμαϊκής αρματοδρομίας (που κατά κάποιο τρόπο φέρει και φέτος την σφραγίδα του Comic N’ Play) και πρόκειται μάλλον για το επιτραπέζιο παιχνίδι με το μεγαλύτερο ταμπλό που έχει ποτέ παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στην χώρα μας, με εντυπωσιακό μήκος 6 μέτρων!

Το όλο εγχείρημα είναι μια ειλικρινής έμπνευση του συλλέκτη από την Χαλκηδόνα Γιώργου Αγγελίδη που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από επτά χρονιά, ενώ πέρυσι κέντρισε το ενδιαφέρον περισσοτέρων απο 3 χιλιάδες επισκεπτών. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος και στην εφημερίδα karfitsa και την συνεργάτιδα μας Ελ. Τουκουσμπαλίδου: «Πέρυσι η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία… Υπήρχε ενθουσιασμός. Είναι κάτι πρωτότυπο και αρέσει πολύ στον κόσμο. Μάλιστα μπορώ να πω ότι περισσότερο ενθουσιάζονται οι μεγάλοι και όχι οι μικροί. Θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια».

Η έκθεση είναι ψυχαγωγικού χαρακτήρα με ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί και τις δύο μέρες από τις 9.00 έως τις 21.00, πάλι υπό την αιγίδα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνος.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.