ΓΙΑΦΚΑ

Το βιβλιοπωλείο «γιάφκα» βρίσκεται στην κάτω πλευρά της πλατείας Ναυαρίνου, στο 21 της Γρηγορίου Παλαμά, από την άνοιξη του 2011, φιλοδοξώντας να γίνει ένας χώρος συνάντησης των βιβλιόφιλων, κάτι παράξενων τύπων που όχι μόνο δεν ντρέπονται να διαβάζουν βιβλία, αλλά θέλουν και να συζητάνε γι αυτά (γιάφκα υπόπτων)!

Σ’ αυτή τη λογική οργανώσαμε μία λέσχη ανάγνωσης, που βρίσκεται πια στον 8ο χρόνο λειτουργίας της, αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων -κυρίως συγγραφέων της πόλης- ομάδες γονέων, σεμινάρια, μια θεατρική ομάδα (με τρεις παραγωγές μέχρι τώρα) και φυσικά πολλές εκδηλώσεις για παιδιά (στην παιδική γωνιά του βιβλιοπωλείου)· παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, ομάδες συγγραφής παραμυθιού, διαδραστικό παιχνίδι, αναγνώσεις παραμυθιών (μερικές φορές μετά μουσικής) και άλλα τέτοια χαριτωμένα, γιατί ως γνωστόν αν τα παιδιά δεν αποκτήσουν την πετριά της ανάγνωσης από μικρά, κινδυνεύουν μεγαλώνοντας να γίνουν τελείως «φυσιολογικά».

Κρατώντας ίσες αποστάσεις από όλους τους εκδότες, χωρίς πάγκους προώθησης και χωρίς να νοικιάζουμε τη βιτρίνα μας, προτείνουμε κυρίως τα βιβλία που άρεσαν σ΄εμάς και στους φίλους μας, χωρίς να απορίπτουμε τα υπόλοιπα.

Περίπου 10.000 τίτλοι βιβλίων πέρασαν, μέχρι τώρα, από τα ράφια μας ενώ προσπαθούμε να διατηρούμε ένα στοκ από (περίπου) 4000 τίτλους νέους και παλαιότερους.

Εχουμε και κάποια χαρτικά (ότι χρειάζεται για το σχολείο), λίγα μεταχειρισμένα ξενόγλωσσα (αγγλικά,γαλικά) και αρκετά βιβλία προσφορών.

Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τα βιβλία που σας άρεσαν!

Ωράριο λειτουργίας :
Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 10:00-16:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10:00-15:00 & 17:30-21:00
 
Επικοινωνία στα:
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ.2310 244902