Που θα μας βρείτε

ΠΟΥ HΜΑΣΤΑΝ…
Η ετήσια έκθεση comics και παιχνιδιών στρατηγικής πέρασε από πολλά στάδια προτού καταλήξει να έχει την μορφή που έχει σήμερα.
Αρχικά οι δύο εκθέσεις λειτουργούσαν παράλληλα, αλλά σε διαφορετικούς χώρους.
Αρχικά η έκθεση comics της ομάδας "Ένατης Διάστασης" , αλλά και αργότερα και με την συμμετοχή της ομάδας δημιουργών comics Inkorrekt, πέρασε από πολλές περιπέτειες μέχρι να βρει το δικό της «σπίτι»...

Φιλοξενήθηκε λοιπόν διαδοχικά στο Σπουδαστήριο της Νέας Πτέρυγας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) , στο foyagie του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης (Κ.Θ.Β.Ε.) , στο foyagie της πτέρυγας Aρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ., στo Moυσείο Κινηματογράφου αλλά και στην Αποθήκη 'Γ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (O.Λ.Θ.), στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης  (Μέγαρο Μπίλλη, Κ.Ι.Θ.), αλλά και στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά.

Αντίστοιχα, η ετήσια έκθεση παιχνιδιών στρατηγικής του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., φιλοξενήθηκε επί σειρά ετών εντός της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Και οι δύο εκθέσεις διοργανώνονταν μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων της «Φοιτητικής Εβδομάδας» του Α.Π.Θ.

Από το 2010 όμως προέκυψε μία γόνιμη συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Ι.F.T.), το οποίο προσέφερε έτσι ένα «νέο σπίτι» σε αυτές τις δράσεις, αλλά και την ευκαιρία  οι δύο αυτές εκθέσεις να καταφέρουν επιτέλους να συστεγαστούν και να εκμεταλλευτούν  την κοινή «δεξαμενή» ατόμων που ασχολούνται με τον χώρο της φαντασίας, της ένατης τέχνης και του παιχνιδιού.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ
Η έκθεση μας φιλοξενείται από το 2010 στην γκαλερί   «Αλλατίνι-Ντασσώ» (salle Allatini Dassault)  του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, έναν άρτια εξοπλισμένο και καλαίσθητο εκθεσιακό χώρο 300 τ.μ., ικανό να στεγάσει τόσο τα έργα των δημιουργών comics, όσο και το  bazaar εκδοτών και καταστηματαρχών, αλλά και τα εκθέματα/μακέτες του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.

Παράλληλα , όλες σχεδόν  οι παρουσιάσεις και ομιλίες φιλοξενούνται πλέον στην αίθουσα διαλέξεων  «Γιόζεφ Νεχάμα»  (salle Joseph Nehama), χωρητικότητας 50 ατόμων, στον 2ο όροφο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Τα διάφορα εργαστήρια που συμπληρώνουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων μας, φιλοξενούνται επίσης σε αίθουσες διδασκαλίας,  που μας παρέχει το Γαλλικό Ινστιτούτο για τον σκοπό αυτό.

Κατά περίπτωση, ειδικές εκδηλώσεις, φιλοξενούνται παράλληλα σε άλλους χώρους, που τους διαχειρίζονται  άλλοι  συνεργαζόμενοι με την διοργάνωση μας φορείς. Ενημέρωση για αυτό υπάρχει στο πρόγραμμα των εκάστοτε εκδηλώσεων μας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης της Θεσσαλονίκης και η πρόσβαση προς αυτό είναι πολύ εύκολη χάρη στην τακτική αστική συγκοινωνία που εξυπηρετεί την περιοχή.

Θα μας βρείτε στην διεύθυνση:  Λεωφόρος Στρατού 2 Α (διαγωνίως απέναντι από τα πρώην τηλεοπτικά στούντιο της ΕΡΤ 3).
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης εξυπηρετούν οι γραμμές 3, 7, 11, 31, 39 και 58 λεωφορείων  του Ο.Α.Σ.Θ.