Ποιοι είμαστε

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το “Comic ‘N’ Play” είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας  των φίλων των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών στο να διαδώσουν την  ιδιαίτερη τους αγάπη για αυτά τα δύο αντικείμενα.

Ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. από το 1993, αλλά και η ομάδα ανεξάρτητων δημιουργών comics Inkorrekt, σε συνεργασία με την εκδοτική «Ένατη Διάσταση» με την σειρά τους και αυτοί -ουσιαστικά από το 2000- έχουν οργανώσει, συμμετάσχει και υποστηρίξει δεκάδες εκδηλώσεις, εκθέσεις και ημερίδες, σε συνεργασία με άλλους φορείς ή και αυτόνομα, υποστηρίζοντας το αντικείμενο τους ο καθένας ξεχωριστά.

Οι ιδιαίτερες περιστάσεις αλλά και οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των μελών των παραπάνω ομάδων,  ωρίμασαν τις συνθήκες αρκετά ώστε οι παραπάνω ομάδες εν τέλει να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και πλέον αυτοί να συνδιοργανώνουν την έκθεση «Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών», ένα ετήσιο ραντεβού για τους λάτρεις των δύο αυτών «κόσμων», που φιλοξενείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία τους με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το εικαστικό εργαστήριο Comink, αλλά ενίοτε και με άλλους φορείς πολιτισμού, όπως είναι η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας», έχει ως στόχο να τους δώσει την ευκαιρία να μεταδώσουν στον κόσμο, μέσω εργαστηρίων, επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, εκθέσεων με πρωτότυπα έργα, αλλά κυρίως με ΠΟΛΥ αγάπη για το αντικείμενο τους, την ιδιαίτερη κουλτούρα των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών νόησης και στρατηγικής.

Η διοργάνωση μας προσφέρει την δυνατότητα, τόσο στο κοινό όσο και στους ίδιους τους δημιουργούς να έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς αποτελεί πλέον ένα αναγνωρισμένο ετήσιο ραντεβού των λάτρων του είδους. Απευθύνεται λοιπόν εξίσου σε επαγγελματίες, που θέλουν να παρουσιάσουν τις νέες τους δουλειές, αλλά και σε νεαρότερους δημιουργούς που θέλουν να προβάλουν το ταλέντο τους.

Την έκθεση πλαισιώνει πάντοτε και bazaar εκδοτών και επιχειρηματιών που κινούνται στον αυτό χώρο, δίνοντας τους  έτσι την ευκαιρία να έχουν μια άμεση και πιο προσωπική επαφή με το πελατολόγιο τους και να «αφουγκραστούν» τις ιδιαίτερες ανάγκες του αγοραστικού κοινού στο οποίο απευθύνονται.

Η διοργάνωση μας αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για όλους τους λάτρεις των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών, αλλά και για τους περιστασιακούς αναγνώστες των κόμικς ή και για όσους δεν έχουν ξανασχοληθεί με τα επιτραπέζια παιχνίδια στο παρελθόν και θα θέλανε να έχουν μία πρώτη επαφή με αυτά. Η διαρκής βελτίωση της διοργάνωσης μας πιστεύουμε πως συμβάλει καίρια και στον συνεδριακό τουρισμό της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος στην διοργάνωση μας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό!

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας του site ή να μας στείλετε το μήνυμα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.