Blog

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ

To 2003 ο ίδιος πυρήνας δημιουργών, αποφασισμένος να πάει την έκθεση ένα βήμα παραπέρα και προσπαθώντας να διατηρήσει την ανοδική πορεία των δραστηριοτήτων του, αποφάσισε να «βγάλει» την έκθεση από τον χώρο του πανεπιστημίου. Ο νέος χώρος που επιλέχθηκε ήταν το Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση “Σημεία και Τέρατα” του 2003, είναι αυτή που κατά κάποιο τρόπο, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για τις επόμενες, εφόσον η ομάδα των διοργανωτών είχε, πλέον, αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία για να επιμεληθεί ένα αξιόλογο λεύκωμα, αλλά και να αναλάβει την διοργάνωση μιας άρτιας εκδήλωσης. Ανάμεσα στις φιλικές συμμετοχές της έκθεσης εκείνης, ήταν δημιουργοί από όλη την Ελλάδα, η επαφή με τους οποίους είχε καταστεί εφικτή, όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την προώθηση και αλληλοϋποστήριξη των αυτοεκδόσεων τους. Ανάμεσα τους ήταν οι Ζένια, ο Κων Χρυσούλης, ο Ηλίας Κυριαζής και ο Τάσος Παπαϊωάννου, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εξώφυλλο του καταλόγου το φιλοτέχνησε τιμής ένεκεν ο Β. Γκογκτζιλάς, ένας ίσως από τους ικανότερους σχεδιαστές της χώρας μας. Η έκθεση, για μία ακόμη φορά είχε την υποστήριξη του περιοδικού “9” και της «02Η Books». Έτσι, με μικρά βήματα η έκθεση κόμικς της “Φοιτητικής Εβδομάδας” είχε καταφέρει πλέον να γίνει ένας θεσμός με αξιώσεις, ποιότητα συμμετοχών και εμπορικό ενδιαφέρον και όλα έδειχναν πως θα συνεχιζόταν με επιτυχία και την επόμενη χρονιά!

[widgetkit id=66]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.