Blog

ΕΚΤΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΚΤΗ ΕΚΘΕΣΗ,  ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ,  ΜΕΛΑΝΙΕΣ…

 Η γέννεση της Inkorrekt…

To 2006 ξεκινάει ένας καινούριος κύκλος για τις εκθέσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας, με τα νεότερα μέλη να αναλαμβάνουν τώρα τη διοργάνωση.

Από τις πρώτες μας αποφάσεις ήταν η επιλογή ενός ονόματος. Έτσι, από “ομάδα κόμικς του Πανεπιστημίου”, γίναμε οι ‘Ίnkorrekt“.

Επίσης θέτονται συγκεκριμένοι στόχοι και ορίζονται κατευθύνσεις για τη συνέχεια της δράσης μας: Η έκθεση της Φοιτητικής Εβδομάδας και η έκδοση του λευκώματος με τα έργα που παρουσιάζονται εκεί, παραμένουν ως κεντρικές μας δραστηριότητες, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να ξεφύγουμε από τα όρια του πανεπιστημίου, να συνεργαστούμε και με άλλους φορείς, να αναζωογονήσουμε τις -καθιερωμένες πια- εβδομαδιαίες μας συναντήσεις, να συγκεντρώσουμε καινούρια μέλη, να διοργανώσουμε μικρότερες εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη και επαρχία, και να αποκτήσουμε -επιτέλους- πρόσωπο στο διαδίκτυο. Έτσι, το Νοέμβρη του 2006 ξεκινάει το blog της Inkorrekt να ενημερώνει για τις δράσεις της ομάδας (inkorrekt-comics.blogspot.com), ενώ οι καινούριες συμμετοχές αυτά τα τρία χρόνια είναι πάνω από 30.

Το 2006 η “Έκτη Έκθεση” γίνεται στο Μουσείο Κινηματογράφου, στο λιμάνι, παρέα με την έκθεση “καρέ-καρέ” του περιοδικού «Γαλέρα».

Παρόλο που έγινε μία απόπειρα η έκδοση του συγκεκριμένου καταλόγου να ξεφύγει από την μορφή ιδιότυπης αυτοέκδοσης (μορφή που είχαν και όλοι των προηγούμενων εκθέσεων μας) η προσπάθεια δεν ευόδωσε, μιάς και η Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσίας του Α.Π.Θ. έδειξε απροθυμία και αδυναμία να επιτρέψει στους δημιουργούς να διαχειριστούν το έντυπο/λεύκωμα τους αυτόνομα και να μπορούν έτσι να το διαθέσουν νόμιμα στην υπόλοιπη αγορά, μέσω της νεοσύστατης τότε –ως εκδοτικής- «Ένατης Διάστασης».  Για μία ακόμη χρονιά λοιπόν, το λεύκωμα/κατάλογος της εκθέσεως καταδικάστηκε στο ιδιαίτερο φοροτεχνικό καθεστώς που συνόδευσε και όλους τους προηγούμενους, αλλά και μερικούς από τους επόμενους…

Το 2007 γίνεται η «Έξοδος Κινδύνου» στο τέως Στρατόπεδο Κόδρα μαζί με την έκθεση της Σχολής Καλών Τεχνών και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς, η οποία «πηγαίνει» στη συνέχεια  και στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, στο 1ο  συνέδριο Animation “ΑΝΙΜΑRT Ό7”, όπως και στη Φλώρινα.

To 2008 έκτος από την έκθεση «Μελανιές», η οποία έφτασε μέχρι και τα Κρούσσια Κιλκίς για το εκεί EcoFestival, οι Inkorrekt διοργάνωσαν και μια μικρότερη έκθεση κόμικς με θέμα τον κινηματογράφο, που ταξίδεψε και στη Νάουσα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Στη διοργανωτική ομάδα για τα τρία αυτά χρόνια (2006 – 2008)  καταγράφονται οι Δεδούκος Μάριος, Κωνσταντινίδου Χρύσα, Σέληνας Πάρης, Σιμιρδάνης Κλεάνθης, Σπυρλιάδου Σοφία, Τζωρτζακάκης Κωστής και Φραγγίδης Μανώλης, ενώ τα εξώφυλλα των λευκωμάτων σχεδίασαν διαδοχικά οι Ματζίρης Βαγγέλης και Μουστακάτου Ρένα (Έκτη Έκθεση), Κιουτσιούκης Σταύρος (Έξοδος Κινδύνου) και Δεδούκος Μάριος (Μελανιές). Το λογότυπο της Inkorrekt είναι της Ανθηροπούλου Χριστίνας και το όνομα της ομάδας το οφείλουμε στον Γιώργο Τσούκη (σχεδόν!).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.