Blog

Paper heroes in Pepper Hot Spot

Η ομάδα comics Inkorrekt, σε συνεργασία με το rock bar Pepper Hot Spot (Λεωφ. Νίκης 55, Θεσ/νίκη), διοργάνωσε από το Σάββατο 15 έως το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, την έκθεση comics «Paper heroes in Pepper Hot Spot».

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στον χώρο του Pepper Hot Spot και περιελάμβανε έργα comics χωρισμένα σε τρεις θεματικές ενότητες :

α) «Evolution of comic heroes»: έκθεση εικόνων με την σχεδιαστική και στιλιστική μετεξέλιξη, από τις πρώτες τους ιστορίες μέχρι σήμερα, γνωστών και αγαπημένων χάρτινων ηρώων, όπως του Superman, του Batman, του Astérix, του Mickey Mouse κ.ά. Η ενότητα αυτή συνοδευόταν από τεύχη comics των εκτιθέμενων ηρώων, που οι επισκέπτες-πελάτες μπορούσαν να διαβάσουν.
β) «Rock in comics»: έκθεση εικόνων ξεχωριστού ενδιαφέροντος με μερικούς από τους μεγαλύτερους rock stars, όπως αυτοί απεικονίστηκαν μέσω  της 9ης Τέχνης, όπως οι Rolling Stones, οι Ramones, οι Sex Pistols κ.ά.
γ) Comics των δημιουργών της Inkorrekt: έκθεση σελίδων από ιστορίες comics των δημιουργών της ομάδας μας, που αποτελούν είτε τμήματα συλλογικών αυτοεκδόσεων (fanzines) της παρέας, είτε ανήκουν στους καταλόγους των δύο τελευταίων εκθέσεων της Inkorrekt ( Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Νοέμβριος 2012 και Νοέμβριος 2013)  και οι οποίοι κυκλοφόρησαν από την εκδοτική «Ένατη Διάσταση». Κάποια άλλα ήσαν προσωπικές δουλειές μελών της ομάδας, που έχουν κυκλοφορήσει ανεξάρτητα ή μέσω κάποιας εκδοτικής. Και αυτή η θεματική ενότητα  συνοδευόταν από τα τεύχη στα οποία εμπεριέχονταν η καθεμιά από τις παραπάνω ιστορίες, προς ανάγνωση.
Πέρα από την έκθεση, την Κυριακή 17/2, ο Δημοσθένη Κιφοχέρης βρισκόταν στο Pepper και σκιτσάριζε δωρεάν και επί τόπου τους πελάτες που απολάμβαναν τον καφέ τους, ενώ την Τσικνοπέμπτη, 20/2, ένα party μασκέ έλαβε επίσης χώρα στους χώρους τους καταστήματος.

Κείμενο: Orestix
Φωτογραφίες: Ειρήνη Δήμου

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.