Blog

Η Inkorrekt στο Comicdom Con 2014

4-6/4/2014 έλαβε χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση Αθηνών το ετήσιο μεγάλο πανηγύρι των κόμικς, το Comicdom Con. Η ατμόσφαιρα πυρετώδης, όπως πάντα, παρόντες οι ξένοι δημιουργοί και οι Έλληνες εκδότες, αλλά κυρίως όλη η ελληνική σκηνή των κόμικς ήταν στριμωγμένη εκεί μέσα. Και η Inkorrekt δεν παρέλειψε να δώσει το παρόν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Πέραν των μπαγιάτικων (πια) «Αρπαχτών», του ομαδικού φανζίν που η ομάδα μας παρουσίασε για πρώτη φορά στο περσινό Comicdom, εφέτος εμφάνισε από το μαγικό της καπέλο άλλες δυο συλλογικές δουλειές: το «Μεταξύ αγνώστων», ένα φανζίν με μύθους και θρύλους από την αρχαία και νεότερη ελληνική παράδοση, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας και τυπώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2013. Η δεύτερη συλλογή, ήταν οι ολόφρεσκες «SymFairy Tales», με ποικίλες ιστορίες, φτιαγμένες από ορισμένα μέλη της παρέας μας, υπό την εκδοτική επίβλεψη της αεικίνητης (και επίσης συμμετέχουσας) Δέσποινας Βάτη. 

Κατά τα άλλα, οι ατομικές παρουσίες μας ήσαν και φέτος ουκ ολίγες. Πέρα από το (επίσης μπαγιάτικο) Κουπέ των Orestix και Σαββαΐδη, ο βετεράνος πια Φώτης Παπαστεφάνου μας εξέπληξε με την over-the-top δουλειά του, στο «Talking Bones», μια νυχτερινή περιπέτεια αστυνομικού τύπου, γραμμένη από τον Γ. Τσαντάκη. Η   Στέλα Παπαστεφάνου, στην παράδοση του αισθητικά εξαιρετικού και τεχνικά πρωτότυπου «Είμαι νόστιμο» που μας παρουσίασε πέρυσι (αλλά και φέτος), προχώρησε στην έκδοση του «Ακούσματα, πετάγματα», σε σενάρια της Κασσιανής Δημητριάδου. Μάλιστα, καθώς η Κασσιανή είναι μουσικοπαιδαγωγός, το fanzine τους συνοδεύεται και από ένα cd –κάτι για το οποίο μας υποψιάζει και ο τίτλος. Η πρωτοεμφανιζόμενη Ειρήνη Δήμου κέρδισε τις εντυπώσεις με τα «Ονειροδαρμένα βάθη» της –και δεν θα εντυπωσιαστούμε καθόλου εάν του χρόνου είναι υποψήφια για βραβείο καλύτερου εξωφύλλου. Ο ψυχεδελικός ρεμπέτης Αχιλλέας Πασχαλίδης, μας παρουσίασε το μικροσκοπικό (τυπωμένο σε… λαδόκολλα; Σίγουρα πάντως ταίριαζε στην θεματολογία του) «Το στρίβειν», με ιστορίες εξόχως abstract. Στην άλλη άκρη του πάγκου, ο Χρήστος Κούντουρας εμφανίστηκε με τους αρχαίους ήρωες του (και τις… ερωτικές περιπέτειες τους και όχι μόνο) στο «Χάρις και Λυσίας», σε χρώματα της Δέσποινας Βάτη. Τέλος, φασαρία έκαναν οι «Τσοντίτσες», μια απόπειρα εναντίον της δημοσίας αιδούς και της… σοβαρότητας, ενορχηστρωμένη από τον σεσημασμένο striper Σταύρο Κιουτσιούκη και συμμετοχές παλιών φίλων (που υπήρξαν επί σειρά ετών μέλη της Inkorrekt), όπως οι Τάσος Ζαφειριάδης, Σοφία Σπυρλιάδου και Tazmar.
Για αυτό το τριήμερο, τον πάγκο μας επάνδρωναν επικουρικά και οι Βίκυ Βασιλείου και Γιάννης Θεοδωρίδης, που τους ευχαριστούμε.

Orestix

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.