Blog

O Jean-Marc Leveratto στη Θεσσαλονίκη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γαλλικό Προξενείο, επίσημοι υποστηρικτές της εκθέσεως μας, μας ανακοινώσαν πως σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Λωραίνης, έχουν εξασφαλίσει για την φετινή μας διοργάνωση(Noέμβριος 2014) την παρουσία του Γάλλου ακαδημαϊκού Jean-Marc Leveratto.

 Ο κος Leveratto, καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Λωραίνης, εξειδικεύεται στις τεχνικές, την ιστορία και την κοινωνική επίδραση των πολιτιστικών βιομηχανιών (θέατρο, κινηματογράφος, διήγημα), καθώς και στην κοινωνιολογία της εξειδίκευσης στο πεδίο του πολιτισμού. Έχει υλοποιήσει πολυάριθμες μελέτες πάνω σε αυτό το αντικείμενο, που αφορούν από την ερασιτεχνική ενασχόληση με τις προαναφερθείσες τέχνες, μέχρι και την πολιτιστική χρήση του διαδικτύου.

Μερικές από τις κύριες εκδόσεις του είναι οι εξής:
La mesure de l’art. Sociologie de la qualité artistique, Paris, La dispute, 2000
Introduction à l’anthropologie du spectacle, Paris, La dispute, 2006
Internet et la sociabilité littéraire (with Mary Leontsini), 2008.
Cinéphiles et cinéphilies, (with Laurent Jullier), Paris, Armand Colin, 2010

Ο κος Leveratto θα βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 18 με 24 Νοεμβρίου, στο διάστημα των οποίων ημερών, ως επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης μας θα παραθέσει ομιλία με τίτλο:
«Τα comics και η αισθητική τους. Μια κοινωνιολογική προσέγγιση της κουλτούρας των comics και των προβληματισμών της».
Περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία, ώρα και χώρο, όπου θα φιλοξενηθεί η διάλεξη αυτή, θα ανακοινώσουμε μέσω της στήλης αυτής.
Παράλληλα, η διοργάνωση μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συνεννοήσεις με δύο ακόμη δημιουργούς, έναν Γάλλο κι έναν Ιρλανδό, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν επισήμως λίαν  προσεχώς.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.