Blog

FANTASY CON, ΣΕΡΡΕΣ, 3/4 OΚΤΩΒΡΙΟΥ‏

Μία ολοκαίνουργια και φιλόδοξη προσπάθεια στήθηκε στον  πεζόδρομο της Θέμιδος, στο κέντρο της πόλης των Σερρών στις 3 και 4 Οκτωβρίου, από την ομάδα παιχνιδιών φαντασίας Dragon Tale.

H συγκεκριμένη εκδήλωση, με την υποστήριξη των καταστημάτων E-fantasy και Οtaku store , αλλά και τις ομάδες της Gamecraft και -φυσικά- του συλλόγου E.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. της Θεσσαλονίκης, της UNESCΟ, της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και πλειάδα τοπικών φορέων και καταστημάτων , κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο των νεαρών ηλικιών της πόλης, όσο και μεγαλυτέρων -και των δύο φύλων- παρουσιάζοντας στο κοινό πολύ επιλεκτικά, μια ποικιλία από τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των φίλων της συγκεκριμένης ομάδας.
Έτσι, οι περαστικοί από τον γραφικό αυτό πεζόδρομο της πόλης των Σερρών, είχαν την ευκαιρία κατά τα δύο απογεύματα της δράσης, να παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν , αλλά και να συμμετάσχουν σε παιχνίδια όπως “Warhammer”, “Vampire-The Requiem L.A.R.P.”, επίδειξη cosplay και pin-up comic art, διαγωνισμούς video games, επίδειξη Dungeons & Dragons,κλπ.
 
Ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. ,πιστός στις αρχές του, παρευρέθηκε κατά την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης (Σάββατο 4 Οκτωβρίου), όπου και παρουσίασε παιχνίδι επιδείξεως της μάχης του Δημητριτσίου (7/11/1185 μ.Χ.) , στην κλίμακα των 15mm και χρησιμοποιώντας το σύστημα κανόνων D.B.M.
Xάρη στην απλότητα, ταχύτητα και ατμόσφαιρα των κανόνων αυτών, με την καθοδήγηση των τριών μελών του συλλόγου που έδωσαν το παρόν, οι επισκέπτες της δράσεως μπόρεσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους προβληματισμούς των ιστορικών αντιπάλων διοικητών, Νορμανδών και Ρωμαίων (Βυζαντινών) και δοκίμασαν να ανατρέψουν την ιστορία, ενώ πολλοί άλλοι ενημερώθηκαν για το ίδιο το ιστορικό γεγονός, που διαδραματίστηκε λίγο έξω από την πόλη των Σερρών πριν από 900 χρόνια, χάρη στο ενημερωτικό έντυπο υλικό, που διανέμεται κάθε φορά από το stand του συλλόγου.
 
Για μία ακόμη φορά, αποδείχτηκε πόσο θανάσιμοι και ψυχρά υπολογιστικοί αντίπαλοι μπορούν να αποδειχθούν οι εκπρόσωποι του “αδύναμου φύλου” σε ρόλους στρατιωτικών διοικητών!
Ο Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. απένειμε αναμνηστικά δώρα με την μορφή comics, προσφορά της εκδοτικής “Ένατη Διάσταση”, στους συμμετέχοντες και ολοκλήρωσε την επίσκεψη του με την προσδοκία διοργάνωσης κάποιας δεύτερης επίσκεψης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς από τον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σερρών.
Παρά τις όποιες αναμενόμενες δυσκολίες από πλευράς διοργάνωσης, λογικές όμως μέσα στα πλαίσια μιας πρωτοεμφανιζόμενης προσπάθειας, εκτιμούμε ότι η ικανοποίηση που ήταν έκδηλη στα βλέμματα όλων των επισκεπτών, το μεράκι των μελών της ομάδας Dragon Tale, αλλά και η υποστήριξη από φορείς, καταστήματα και συλλογικότητες, θα επιτρέψουν την εκ νέου διοργάνωση ενός επόμενου fantasy con στην πόλη, βελτιωμένου και πλουσιότερου, το οποίο σας συνιστούμε να μην χάσετε!
Το έντυπο ενημερωτικό υλικό για την μάχη του Δημητριτσίου, μπορείτε να το βρείτε αυτούσιο στο πεδίο “Παιχνίδια-Αρχεία” του ιστότοπου μας:
http://www.comic-n-play.gr/paixnidia/arxeia-paixnidia/81-dimitritsi.html
Oι φιγούρες που χρησιμοποιηθήκαν για την επίδειξη ήταν από την συλλογή του Σ. Χριστοδούλου, προέδρου του Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.