Blog

Η INKORREKT ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Inkorrekt είναι μια ομάδα που έχει απλώσει πια παντού τα πλοκάμια της! Έχοντας μέλη σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, είναι σε θέση να χτυπήσει εκεί όπου ουδείς το περιμένει και σε ανύποπτο χρόνο, με έναν και μοναδικό σκοπό: να προωθήσει τα κόμικς!!!

 Έτσι λοιπόν, για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο, κι ειδικότερα στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2014, σελίδες κόμικς δημιουργημένες από ανθρώπους της παρέας και ειδικό κλιμάκιο κομιστών βρέθηκε στο χωριό Στανό της ορεινής Χαλκιδικής (ακριβώς πάνω από την Αρναία), προκειμένου να αποδείξει σε όλους ότι τα κόμικς πάνε παντού.

Με αφορμή την καταγωγή και την παραμονή μέλους της ομάδας μας στο χωριό Στανό, η διήμερη εκδήλωση διοργανώθηκε από τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών Στανού Χαλκιδικής, με την συνδρομή του Δήμου Αριστοτέλη (όπου ανήκει το χωριό) και του Δημοτικού σχολείου, στις εγκαταστάσεις του οποίου έλαβαν χώρα τα κάτωθι:

Σελίδες κόμικς φιλοτεχνημένες από μέλη της Ινκορρέκτ κοσμούσαν για όλο το ΣΚ τον κεντρικό διάδρομο του σχολείου.

Στο μεταξύ, έχοντας ξυπνήσει από νωρίς, 4 γενναίοι δημιουργοί της ομάδας μας (Sergio, Orestix, δαλαμπύρας, Καρουλή) κατέφθασαν στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου για να ξετρελάνουν ένα μεγάλο πλήθος παιδιών από όλες τις τάξεις του δημοτικού, σε ένα εργαστήρι που κράτησε κοντά στις τρεις ώρες (!) και κατέληξε στην δημιουργία ενός μονοσέλιδου κόμικς, κυνηγετικού περιεχόμενου!

Μετά από ένα μεσημεριανό διάλειμμα, η ομάδα μας επανήλθε με ένα απογευματινό εργαστήρι, αυτή την φορά για εφήβους, στους ίδιους χώρους. Διαπιστώσαμε με χαρά ότι οι φανατικοί των κόμικς κρύβονται παντού –και η δική τους χαρά που μας συνάντησαν ήταν ακόμη μεγαλύτερη!
Το θεοπάλαβο σκηνικό του παιδικού εργαστηρίου επαναλήφθηκε την Κυριακή το πρωί με τον ιθύνοντα νου της εκδήλωσης και μόνιμο κάτοικο του χωριού, Ρήγα, να αναλαμβάνει την σκυτάλη (μετά την αποχώρηση των υπόλοιπων μελών της ομάδας, αργά το προηγούμενο βράδυ).
Ήταν μια από αυτές τις δράσεις-αστραπή όπου οι κομάντος των κόμικς-μέλη της Ινκορρέκτ είναι συνηθισμένοι –ακόμη κι όταν η μεγάλη ετήσια έκθεση της ομάδας είναι προ των πυλών!

Κατά την αποχώρηση τους από τον Στανό Χαλκιδικής τα μέλη της Inkorrekt έλαβαν -ως αναμνηστικό της επίσκεψης τους- την έκδοση “Πρόταση Ξενοιασιάς – Παραδοσιακά παιχνίδια του Στανού Χαλκιδικής”, ένα βιβλίο 100 σελίδων λαογραφικού περιεχομένου, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Σύλλογος Γυναικών Στανού, αλλά και την επιθυμία/πρόταση να επαναληφθεί το συγκεκριμένο εργαστήριο σε μία μελλοντική ημερομηνία.

Χορηγός της δράσης ήταν το κατάστημα πώλησης χρωμάτων/σιδηρικών “Κούνδουρος Χρήστος“, με έδρα την Αρναία Χαλκιδικής.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.