Blog

JE SUIS CHARLIE

H αγάπη των ανθρώπων του comic-n-play για την Γαλλία, τα γαλλικά γράμματα και τέχνες (τα comics πιο ειδικά), αλλά και την ελευθερία της καλλιτεχνικής -και όχι μόνο- έκφρασης είναι πέρα από δεδομένη.

 Βαθειά συγκλονισμένοι, όλοι όσοι βρισκόμαστε πίσω από το comic-n-play- όπως άλλωστε σύσσωμος και όλος ο πολιτισμένος κόσμος- καταδικάζουμε την ανατριχιαστική αυτή πράξη τρομοκρατίας και απευθύνουμε την παρακάτω πρόσκληση προς όλους τους φίλους και φίλες της ειρήνης, εκ μέρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ
“je suis CHARLIE”

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την έκφραση συμπαράστασης εκ μέρους των Θεσσαλονικέων στον γαλλικό λαό και προσκαλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο την Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των αντίστοιχων παγκόσμιων κινητοποιήσεων.
Στόχος της συγκέντρωσης – όπου οι Θεσσαλονικείς καλούνται να προσέλθουν με ένα μολύβι, ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης στους αδικοχαμένους δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και εργαζόμενους του γαλλικού περιοδικού – η διατράνωση της αντίθεσης σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου, της σκέψης και των προσωπικών επιλογών.
Στις 13:00 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ως ένδειξη παγκόσμιου πένθους.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.