Blog

“Βραδιές Μυστηρίου” στη Θεσσαλονίκη, από την ομάδα Gamecraft

«Ο κόσμος είναι γεμάτος από προφανή πράγματα που κανείς, έστω και τυχαία, δεν παρατηρεί ποτέ…»  
Άρθουρ Κόναν Ντόιλ – Το σκυλί των Μπάσκερβιλ

Η γοητεία του αστυνομικού μυθιστορήματος έγκειται για πολλούς στη δυνατότητα που έχει να διατηρεί τον αναγνώστη σε πνευματική εγρήγορση. Στη λογοτεχνική αυτή κατηγορία ο συγγραφέας θέτει το πρόβλημα, ενώ με την εξέλιξη της γραπτής του πλοκής, προσπαθεί να δικαιώσει ή να ανατρέψει τις υποψίες και τις προσδοκίες μας. Τι θα συνέβαινε όμως εάν ο αναγνώστης είχε την δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στην επίλυση του προβλήματος; Εάν ο διάσημος επιθεωρητής, ήρωας του συγγραφέα, έπαιρνε για λίγες ώρες σάρκα και οστά; Από τον ίδιο τον αναγνώστη;

Με αυτό το σκεπτικό κατά νου, η Gamecraft έρχεται από τον Απρίλιο του 2013 να δημιουργήσει μία σειρά συνεδριών με τίτλο ‘Βραδιές Μυστηρίου’, βασισμένες σε πρωτότυπα περιπετειώδη σενάρια. Είναι πεποίθηση της πως έτσι, η αστυνομική λογοτεχνία και οι φίλοι αυτής βρίσκουν στις “Βραδιές Μυστηρίου” κάτι ξεχωριστό. Είναι το παιχνίδι ρόλων που ενσαρκώνει τον ερευνητή σε κάθε παίκτη, η εικονική περιπέτεια που προβληματίζει κατά την επίλυση της, καταλήγει όμως -το λιγότερο- διασκεδαστικά και επιβραβευτικά. Δεν απαιτείται επιστημονική εξειδίκευση, ερευνητικό δαιμόνιο, λατρεία στις θεωρίες συνωμοσίας ή εμμονή στην ορθολογιστική σκέψη. Ο παίκτης παραμένει ο εαυτός του και δεν χρησιμοποιεί τίποτε λιγότερο από την ευφυΐα του. Μία ευφυΐα που στο σύνολο των 25 ενηλίκων συμμετεχόντων μίας συνεδρίας, είναι σε θέση να λύσει ακόμη και τους πιο σύνθετους ερευνητικούς γρίφους, γιαυτό η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και ο αυτοσχεδιασμός αποτελούν σημαντικές προαπαιτήσεις και εφόδια για μια διασκεδαστική βραδιά.

Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός αστυνομικού ερευνητή, προσπαθώντας να καταγράψουν, αξιολογήσουν και διαχειριστούν τα στοιχεία που συνθέτουν μία σκηνή εγκλήματος. Πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις εμφανίζονται σε χρόνους που η πορεία της έρευνας τους το επιτυγχάνει. Μέσα σε μία τρίωρη συνεδρία, θα πρέπει να έχουν αναπτύξει την θεωρία, βασισμένη σε αποχρώσεις, ενδείξεις, ή αδιάσειστες αποδείξεις που δακτυλοδεικτεί ή “σφίγγει τον κλοιό” σε έναν ή περισσότερους ύποπτους ως τους πιθανούς δράστες. Η τελική επιλογή τους, σωστή ή λανθασμένη, θα στείλει τους ύποπτους στην δικαιοσύνη.

Ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε σενάριο μυστηρίου. Ένα έγκλημα, μία απαγωγή, η κλοπή ενός σπάνιου αντικειμένου, ζητούν επίλυση μέσω συνεργασίας, παρατηρητικότητας και αυτοσχεδιασμού. Στοιχεία, διάλογοι και ανατροπές, θα είναι διάσπαρτα στην πορεία των ερευνητών προς την τελική κορύφωση. Μερικά πολύ σημαντικά και άλλα παραπλανητικά. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος τους. Όλα τα σενάρια είναι πρωτότυπα και σχεδιασμένα αποκλειστικά από την Gamecraft, με απολύτως συμπτωματική οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις της πραγματικότητας.

Η ομάδα των Βραδιών Μυστηρίου εμφανίζεται στον πολυχώρο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, τηλ: 2310260085). Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στο info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Βραδιές Μυστηρίου). Στο email θα πρέπει να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του συμμετέχοντα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (έως 30 άτομα). Αντί εισιτηρίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ένα αστυνομικό μυθιστόρημα των Εκδόσεων Μεταίχμιο από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟ.

Για το πρόγραμμα των συνεδριών των “Bραδιών Μυστηρίου” οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του πολυχώρου ΟΞΥΓΟΝΟ:

ΟΞΥΓΟΝΟ από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΟΛΥΜΠΟΥ 81
T.K. 546 31
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
T: 2310 26 00 85
Ε: info@oxygono-metaixmio.gr
Web: www.oxygono-metaixmio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη- Παρασκευή 10.00-21.00
Σάββατο 10.00-15.00

Για αυτήν αλλά και για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ομάδας Gamecraft, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Gamecraft με τους εξής τρόπους:

Gamecraft
Παιχνίδια ρόλων – Διαδραστικά παιχνίδια – Εκδηλώσεις
Κρήτης 53, 54646, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310328317
Fax: 2310328317
Cel: 6971722571
www.gamecraft.gr
info@gamecraft.gr
Facebook page: gamecraft.gr
Facebook group: gamecraft
Twitter: gamecraft_gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.