Blog

Ένας Έλληνας δημιουργός comics στην…Άγρια Δύση!

To “πάντρεμα” των επιτραπέζιων παιχνιδιών και των comics δεν είναι κάτι καινούργιο, τουλάχιστον όχι για τους τακτικούς επισκέπτες αυτού του ιστότοπου…

Και σίγουρα, αυτοί θα έχουν ξανασυναντήσει το όνομα του δημιουργού Μανώλη Φραγγίδη, τόσο λόγο της ιδιότητας του ως δημιουργού comics – με πολυάριθμες συμμετοχές σε συλλογικές εκθέσεις με το αυτό αντικείμενο ανά την Ελλάδα (και μάλιστα συχνά και με την ιδιότητα του διοργανωτή, εκτός από αυτή του δημιουργού) – όσο και λόγω του εκδοτικού του παρελθόντος, κυρίως μέσω του τίτλου “Comix Noir“, που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην ελληνική αγορά από τις εκδόσεις “ΚΨΜ“. Λίαν προσφάτως, ο δημιουργός Μανώλης Φραγγίδης συμμετείχε και στην εικονογράφηση δύο επιτραπέζιων παιχνιδιών, γεννήματα της δημιουργικής “Ομάδας Παιχνιδιών Φαντασίας Θέρμης“, τα οποία κυκλοφορούν μέσω της εταιρείας “Purple Games“.

Μετά λοιπόν, τις μηχανορραφίες του ”Intrigue City” και το κυνήγι δολοφόνων του “27th Passenger, A Hunt on Rails” ο Μανώλης Φραγγίδης “ξαναχτυπά”, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την SP Hansen από το Τέξας, με το επιτραπέζιο παιχνίδι “Posse: Wild West Justice”.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην «Άγρια Δύση», ένα σκληρό και επικίνδυνο μέρος, γεμάτο με κάθε λογής επικηρυγμένους , παρανόμους, ταραχοποιούς και παλιοχαρακτήρες. Οι μόνοι που μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε αυτό το συρφετό και να προστατεύσουν τους –όχι και τόσο- αθώους αποίκους είναι μια χούφτα θαρραλέοι άντρες και γυναίκες στην υπηρεσία του νόμου.

Το «Posse: Wild West Justice» είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες, ζάρια και καυτά εξάσφαιρα. Κάθε παίκτης στρατολογεί μια ομάδα κυνηγών επικηρυγμένων και προσπαθεί να οδηγήσει διάφορες συμμορίες διαβόητων κακοποιών ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι διαβόητοι κακοποιοί, από την άλλη, θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν εκτός φυλακής – ή νεκροταφείου…

Πρόκειται για ένα γρήγορο παιχνίδι με καυτές καουμπόισσες, αρρενωπούς καουμπόηδες, σκληροτράχηλους ντεσπεράντος, θανατηφόρους πιστολέρο, αδίστακτους κακοποιούς και πολύ, πολύ, πολύ, νευρικές αγελάδες!

Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει κανείς σε αυτό το παιχνίδι είναι να κερδίσει περισσότερα χρήματα από τους αντιπάλους/συμπαίκτες του, χρήματα που εισπράτονται μέσω της αμοιβής που προσφέρεται για τον κάθε παράνομο που συλλαμβάνεται, πράγμα που -προφανώς- δεν είναι και τόσο απλή διαδικασία!

Αυτή την στιγμή, το παιχνίδι βρίσκεται διαθέσιμο στην πλατφόρμα του kickstarter, για όσους θέλουν να υποστηρίξουν την κυκλοφορία του και να εξασφαλίσουν έτσι την κατοχή του παιχνιδιού για την συλλογή τους, ενός επιτραπέζιου που θα συμπεριλαμβάνει 100 κάρτες- εικονογραφημένες από τον Μανώλη Φραγγίδη– το φυλλάδιο οδηγιών και 10 ζάρια, ειδικά κατασκευασμένα για το παιχνίδι αυτό. Αναλόγως και με το επίπεδο “συμμετοχής/υποστήριξης” που επιλέγει ο καθένας μέσω της πλατφόρμας kickstarter, θα έχει και την δυνατότητα να αποκτήσει επιπροσθέτως ένα έγχρωμο ταμπλό για το παιχνίδι και επιπλέον ειδικά ζάρια.

Η πλατφόρμα kickstarter για το ενδιαφέρον αυτό παιχνίδι, εμπνευσμένο από τον σκληρό κόσμο της Άγριας Δύσης και των παρανόμων της, βρίσκεται εδώ:

https://www.kickstarter.com/projects/1281167547/posse-wild-west-justice

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.