Blog

NEΡΑ Η ΔΟΥΛΕΣ, ΜΕΛΑΝΕΝΙΕΣ!

ΝΕΡΑ H ΔΟYΛΕΣ, ΜΕΛΑΝΕΝΙΕΣ!
Έκθεση ζωγραφικής απεικόνισης του Άγγελου Παπουτσή! 

 Το Artroom Groundfloor, στο Καφωδείο-Ελληνικό (Ιουστινιανού 1) θα παρουσιάσει αυτή την Πέμπτη, 19 φεβρουαρίου, στις 20.00 μ.μ. έργα του ιδιαίτερα ταλαντούχου Θεσσαλονικιού δημιουργού Άγγελου Παπουτσή. Ο εν λόγω δημιουργός είναι γνωστός από τις συμμετοχές του στις συλλογικές εκθέσεις comics της ομάδας Ιnkorrekt και όχι μόνο, αλλά και από τις αυτοεκδόσεις comics και εικονογραφίσεις τις οποίες έχει αναλάβει κατά καιρούς και που όλες τους μοιράζονται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του δημιουργού για τον χώρο της φαντασίας και του ονειρικού.

Αυτή την φορά, η γυναικεία φιγούρα και οι αντιφατικές της εκφάνσεις,δημιουργούν παραμυθένια και μυστηριακά περιβάλλοντα. Αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα για την έμπνευση, που οδηγεί στην απεικονιστική τους απόδοση, αναδεικνύοντας ρεαλιστικά χαρακτηριστικά σε μυθικές υπάρξεις.

Νερά ή Δούλες :
Νεράιδες εγκλωβισμένες στα ίδια τους τα λάθη, τις φοβίες, σιδεροδέσμιες των ίδιων μη εξελίσιμων πεποιθήσεών τους, απελευθερώνονται με χορευτικές υδάτινες κινήσεις, προς τον δρόμο του «Σπάσε τα δεσμά που δε σε αφήνουν να είσαι εσύ ».
 
Μελανένιες :
Πίσω από αυτές τις μελανόμορφες μυστηριακές γυναικείες φιγούρες,εναλλάσσονται συμβολισμοί και υπαινιγμοί, που αφήνουν τον θεατή να αφουγκραστεί μαζί τους τις κρυμμένες τους επιθυμίες και τα πάθη που τις καθορίζουν… 

Ο Άγγελος Παπουτσής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1976. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως γραφίστας και εργάστηκε σε διαφημιστική/κατασκευαστική εταιρεία ως σχεδιαστής και διακοσμητής επιγραφών καταστημάτων, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με εταιρεία εκδόσεων και πολυμέσων. Δημιούργησε γύψινες διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων και συνεργάστηκε με εκδοτική εταιρεία για την φιλοτέχνιση εξωφύλλων για βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Εργάστηκε επίσης και ως υπάλληλος φλεξογραφίας και φωτοκλισέ. Απο το 2006 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με εκδοτική εταιρεία για την εικονογράφηση βιβλίων και και παράλληλα με εταιρεία διαδικτυακών παιχνιδιών για την φιλοτέχνηση εικονιδιίων, χαρακτήρων κ.λ.π.

O Άγγελος Παπουτσής, από το 2003 μέχρι σήμερα, αριθμεί στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές, τόσο σε συλλογικές όσο και ατομικές εκθέσεις comics και ζωγραφικής και εξίσου πολυάριθμο είναι και το εκδοτικό του προφίλ! Εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι και η αυτοέκδοση “Fantasyn“, που μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει 4 τεύχη. Πρόκειται για μία συλλογή από ιστορίες comics και διηγημάτων, σε συνεργασία με τον δημιουργό Δημήτρη Λαγό, που κινούνται στον χώρο της φαντασίας και της ενήλικης μυθοπλασίας. 

Στην έκθεση “Νερά ή Δούλες – Μελανένιες“, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να δεί από κοντά τις ονειρικές γυναικίες μορφές του μαγικού νεραϊδόκοσμου, όπως τις έπλασε και έντυσε η φαντασία του δημιουργού Άγγελου Παπουτσή. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.