Blog

Nέα έκθεση γελοιογραφίας στο Λαφύστιο.

Ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνει και φέτος την 19η κατά σειρά πανελλήνια έκθεση γελοιογραφίας!
Όσοι δημιουργοί επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να αποστείλουν μέχρι 3 έργα τους, με ελεύθερο θέμα, ασπρόμαυρα ή έγχρωμα, σε διαστάσεις Α4 και σε ανάλυση 300 dpi, σε ηλεκτρονική μορφή και στην ακόλουθη διεύθυνση:
ggeroulias@ath.forthnet.gr
Kαταληκτική ημερομηνία υποβολής/αποστολής των έργων είναι η 30η Απριλίου 2015.
Το Λαφύστι Βοιωτίας του Δήμου Λεβαδέων , που είναι γνωστό για την εν λόγω πανελλήνια έκθεση γελοιογραφίας ( διοργανώνεται εκεί σε ετήσια βάση από το 1996 και χάρη στην πρωτοβουλία του ερασιτέχνη δημιουργού Γιάννη Γερούλια), δικαιωματικά πλέον κατέχει τον τίτλο του “χωριού της γελοιογραφίας“. Στα 18 χρόνια λειτουργίας του θεσμού έχει καταφέρει να φιλοξενήσει εκατοντάδες έργα επώνυμων ελλήνων και ξένων γελοιογράφων (κυρίως Βαλκάνιων) ενώ κάθε χρονιά, η έκθεση συνοδεύεται από λεύκωμα που συμπεριλαμβάνει τα περισσότερα από τα έργα των συμμετεχόντων. Είναι επομένως μια πρωτότυπη προσπάθεια, που κόντρα στα “σημεία των καιρών μας” επιμένει να καταθέτει μια αξιέπαινη πολιτιστική πρόταση διεθνούς βεληνεκούς!
Στην φετινή (19η) διοργάνωση, τιμώμενοι καλλιτέχνες είναι οι Τάσος Αναστασίου και Βαγγέλης Χερουβείμ της εφημερίδας “ΑΥΓΗ“. Παράλληλα, θα υπάρχει και αφιέρωμα στον δημιουργό Ηλία Σκούλα.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τον φετινό κατάλογο που θα περιέχει, όπως και οι προηγούμενοι, επιλογή των έργων της φετινής διοργάνωσης.
Η 19η Έκθεση Γελοιογραφίας θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Λαφυστίου και θα ανοίξει τις πόρτες τις στο κοινό το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 20.00 μ.μ.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Ιουνίου και θα είναι επισκέψιμη από τις 19.00 μ.μ. μέχρι και τις 22.00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον ίδιο τον κο Γ. Γερούλια, τηλεφωνικώς, στο 6973 527 622
Το μικρό Λαφύστι Βοιωτίας αναπόφευκτα αποτελεί εδώ και χρόνια και την έδρα του εκεί ιδρυθέντος “Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας“.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπερδραστήριο αυτό σύλλογο, μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του “Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας”:
http://fecogrlevadia.blogspot.gr/

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.