Blog

VINCENT P. DEKANT – BIOGRAPHY

Ποιος είναι τελικά ο Βίνσεντ Π. ΝτεΚαντ; Ποια είναι τα συμβάντα που διαμόρφωσαν τον εκκεντρικό χαρακτήρα του; Γιατί ακολουθεί έναν τόσο αμφιλεγόμενο ηθικό κώδικα ως ντετέκτιβ; Αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να εξερευνήσει το “Biography”.

Στην πρώτη γνωριμία του με το κοινό, ο ήρωας του Γκράφικ Νόβελ που ετοιμάζουμε σκιαγραφείται μέσα από 3 αυτοτελής ιστορίες:

 “Ονομάζομαι Βίνσεντ Π. ΝτεΚαντ και είμαι ντετέκτιβ. Δεν καταλαβαίνω που αποσκοπούν αυτές οι ερωτήσεις. Τι θέλεις να μάθεις για μένα; Φυσικά κι έχω κάνει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Δεν είμαι κανένας άγιος. Ρώτα τον φίλο μου τον Στιβ, αν θες να στο επιβεβαιώσει. Όχι δεν είμαι οπαδός της βίας. Όπως έλεγα στον Βίκτωρα τις προάλλες, προτιμώ να λύνω τις διαφορές μου ειρηνικά. Εννοείτε ότι έχω τις αδυναμίες μου, είμαι σίγουρος ότι ο Ρίτσαρντ θα συμφωνήσει.

Δεν πειράζει. Καταλαβαίνω την νευρικότητα σου. Και τώρα που τελειώσαμε με τις συστάσεις είμαι όλος αυτιά. Τι μπορώ να κάνω για σένα; ”

Το “Biography” αποτελεί ταυτόχρονα τις πρώτες σελίδες του Γκράφικ Νόβελ μας, που αριθμεί τις 92 σελίδες. Παρότι η ιστορία μας διαδραματίζεται σε άλλη εποχή, θελήσαμε οι χώροι, τα σχέδια και οι χαρακτήρες να είναι πραγματικοί. Παράλληλα με μας, καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα, όπως κοσμήματα, που συμπεριλάβαμε στο κόμικ μας. Επίσης 12 άνθρωποι εμπνεύστηκαν και δέχτηκαν να μεταμορφωθούν σε ήρωες μας.
Προσπαθούμε να μεταφέρουμε την φυσική κίνηση στο χαρτί με αφορμή μιας ίσως φανταστικής ιστορίας. Μέσα από το “Biography” σας προσκαλούμε να διαβάσετε πως ξεκίνησαν όλα!

Τίτλος: Vincent P. Dekant “Biography
Σχέδιο: Παναγιώτης Τσαούσης / Σενάριο: Βέρα Καρτάλου
22 σελίδες, 17,5 x 24
Ασπρόμαυρο με χειροποίητα χρωματισμένες πινελιές κατόπιν της έκδοσης.
Αυτοχρηματοδοτούμενη έκδοση
Απρίλιος , 2015
Τιμή: 3,5 €

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.