Blog

Tα βραβεία της ελληνικής ακαδημίας comics για το 2015!

Τα βραβεία Ελληνικών Comics για το έτος 2015 απονεμήθηκαν!

Η απονομή έγινε κατά την διάρκεια του φετινού Comicdom Con ’15,στο θέατρο του κτιρίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, οδός Μασσαλίας 22, την Παρασκευή 24 Απριλίου, με παρουσιαστή τον νεαρό stand up comedian Βύρωνα Θεοδωρόπουλο!
Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως κάθε χρόνο το έργο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Comics γίνεται ολοένα και δυσκολότερο, αφού η παραγωγή σε νέους τίτλους, αλλά και οι νέοι δημιουργοί φαίνεται να έχουν μία διαρκώς αυξητική τάση.
Οι κατηγορίες των βραβείων αυτών είναι δέκα συνολικά και την κριτική επιτροπή απαρτίζουν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο, είτε ως δημιουργοί, εκδότες, σεναριογράφοι, αρθογράφοι, ενώ τέλος υπάρχει και το βραβείο με την ψήφο του κοινού.

Συνοπτικά, τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:
Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Αϊβαλί, του Soloup, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Βραβείο καλύτερου σχεδίου: Χαρακώματα-Ιστορίες από την οδό Γάγγραινας, των Π. Χριστούλια και Τ. Ζαφεριάδη, εκδόσεις Jemma Press
Βραβείο καλύτερου comic: Αϊβαλί, του Soloup, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Βραβείο καλύτερης αυτοέκδοσης: Freakshow, των Μ. Γκανά και MALK
Βραβείο καλυτερου εξωφύλλου: Χαρακώματα-Ιστορίες από την οδό Γάγγραινας, των Π. Χριστούλια και Τ. Ζαφεριάδη, εκδόσεις Jemma Press
Bραβείο καλυτερης μετεφρασμένης έκδοσης: Κατανοώντας τα Κομικς: Η αόρατη τέχνη (σε μετάφρση του Ν. Καμπουρόπουλου), εκδόσεις Web Comics
Bραβείο καλύτερου διαδικυτακού comics: Γυρνώ σαν Νυχτερίδα, του Π. Χριστούλια
Βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη: Γιώργος Τσιαμάντας (για το έργο “Παναγιά η Χελιδονού”), εκδόσεις Comicdom Press
Βραβείο καλλιτέχνη που διαπρέπει στο εξωτερικό: Μιχάλης Διαλυνάς (για τον τίτλο Superior Spider Man Team Up της Marvel) και τέλος,
Βραβείο Κοινού: Τales from the Strips (αυτοέκδοση) της Δανάης Κηλαηδόνη.

 Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν σε όλους τους παραπάνω δημιουργούς και φυσικά στους συνεργάτες τους, που υλοποιήσαν τις παραπάνω εκδόσεις! Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι κάθε χρόνο το έργο της Ακαδημίας να γίνεται ολοένα και δυσκολότερο, καθώς οι βιβλιοθήκες μας θα εμπλουτίζονται ολοένα και περισσότερο με εκλεκτές νέες κυκλοφορίες!

Τα περισσότερα από τα παραπάνω έντυπα, μπορείτε να τα βρείτε στα ενημερωμένα comics βιβλιοπωλεία της χώρας, ενω -φυσικά- μπορείτε να γνωρίσετε τους δημιουργούς τους από κοντά σε όποιες από τις σχετικές εκδηλώσεις αυτοί συμμετέχουν. Γι’ αυτό, μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε σχετικά από τoν ιστοτόπο μας!
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Comics, την δράση της, τα μέλη της και τους λοιπούς υποψήφιους τίτλους κάθε χρονιάς μπορείτε να βρείτε επισκεπτόμενοι την σχετική ιστοσελίδα στο:
www.ebk.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.