Blog

THE COMIC CON, 8 με 10 Μαΐου, αποθήκη ΄Γ, Ο.Λ.Θ. !

To 1o comics convention της Θεσσαλονίκης είναι εν τέλει γεγονός!

Το προσεχές τριήμερο, 8 με 10 Μαΐου, στην Αποθήκη ‘Γ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, θα ανοίξει τις πύλες του και θα περιμένει όλους τους θιασώτες των comics και των παιχνιδιών!
Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν εκδοτικοί οίκοι και καταστήματα που εξειδικεύονται στον χώρο, αλλά και δημιουργοί και σύλλογοι, που θα δώσουν το παρόν τους στην διοργάνωση!

Εξαιρετικής σημασίας είναι οι ξένοι προσκεκλημένοι της πρώτης αυτής διοργάνωσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες! Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Giorgio Cavazzano (σχεδιαστή των στούντιο Disney), τον Esad Ribic (σχεδιαστή της σειράς Secret Wars της Marvel), τον Will Simpson (ανάμεσα στ’ άλλα story boarder της σειράς Game of Thrones), τον Mario Alberti (δημιουργό της σειράς Νathan Never), αλλά και την επώνυμη cosplayer Cyerha. Οι προσκεκλημένοι αυτοί δημιουργοί θα βρίσκονται στον χώρο της εκθέσεως για να υπογράψουν δημιουργίες τους και να συνομιλήσουν με φίλους και θαυμαστές της δουλειάς τους, ενώ θα πραγματοποιηθούν και σχετικά εργαστήρια. Για όλα τα παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν εγκαίρως πληροφορίες στο site της διοργάνωσης:
www.thecomiccon.gr
Φυσικά, βαρύνουσας σημασίας είναι και η συμμετοχή των ελληνικών εκδόσεων και δημιουργών. Παρόντες θα είναι στην έκθεση και οι εκδοτικές Jemma Press, Web Comics και Ένατη Διάσταση, μαζί με τον “στόλο” των νέων τους κυκλοφοριών, αλλά και πλειάδα από τους Έλληνες δημιουργούς που τις φιλοτεχνήσαν!

Η εκδοτική Jemma Press “ανεβαίνει” στην εν λόγω διοργάνωση φέροντας στις αποσκευές της ούτε λίγο ούτε πολύ εννέα καινούργιους τίτλους! Αυτοί συμπεριλαμβάνουν τους:
Γυρνώ σαν Νυχτερίδα” του Πέτρου Χριστούλια, “MFS across the Universe” του Σταύρου Κιουτσιούκη, “KRAK KOMIKS no 11” του Tasmar, “Frogs and Dogs Comic Tales, no 3” του τριδύμου Σοφίας Σπυρλιάδου και Χριστίνας καιΣταυρούλας Ανθηροπούλου, “Μemory Lane” του Νικόλα Στεφαδούρου, “Koυραφέλκυθρα Light” του Αντώνη Βαβαγιάννη, “Είδωλα στο Σκοτάδι” του Γιάννη Ρουμπούλια (καινούργια περιπέτεια του ήρωα Ντράγκαρ της ταινίας “Ο Αδάμαστος”), “Dracula M.G.H.” των Αλεξίας Οθωναίου και Δήμητρας Αδαμοπούλου και τέλος (!) “Καμμένα Βούρλα” του Θανάση Πετρόπουλου. Ορισμένοι μάλιστα από τους παραπάνω δημιουργούς θα είναι και παρόντες και κατά την διάρκεια του εν λόγω τριημέρου, για όσους ενδιαφέρονται να τους γνωρίσουν από κοντά!

Παράλληλα, η εκδοτική “Ένατη Διάσταση” πιστή στην παράδοση των μικρών-παράξενων comics, μας παρουσιάζει τα: “Μικρές Ζωές” των Θοδωρή Παπαδόπουλου και Φώτη Παπαστεφάνου, “Το Σκορποχώρι” του Τάσου Ζαφειριάδη, και “Οι Υπάλληλοι” των Νικόλαου και Αλέξανδρου Καραβά.

H διοργάνωση του The Comic Con θα φιλοξενήσει όμως και ανεξάρτητους δημιουργούς, πράγμα που σημαίνει ότι θα δούμε και πάμπολλες αυτοεκδόσεις, είτε από μεμονωμένους δημιουργούς είτε μέσα από συλλογικότητες, όπως είναι η ομάδα της Inkorrekt, της Add Art, των Manga Tellers και της σχολής Comink της Θεσσαλονίκης.
To παρόν στην διοργάνωση θα δώσουν δεκάδες νέεοι δημιουργοί comics, πολλοί εκ των οποίων έχουν σημειώσει αξιόλογη εκδοτική πορεία μέχρι στιγμής ή ειναι πρωτοεμφανιζόμενοι. Θα αναφερθούμε στους επαγγελματίες Σ. Δερβενιώτη, Β. Γκογκτζιλά, Γ. Ρουμπούλια, Σ. Κιουτσιούκη, Τ. Μαραγκό, Μ. Φραγγίδη, Β. Καπάδαη, Τ. Ζαφειριάδη, Χ. Σταμπουλή, Δ. Λαγό, Φ. Παπαστεφάνου, Α. Ιωάννου, Δ. Σαββαΐδης κ.α., όλοι εκ των οποίων θα είναι στον χώρο για να παρουσιάσουν την σειρά των τίτλων και εκδόσεων στις οποίες έχουν συμμετάσχει ως τώρα.

Κοντά σ’ αυτούς, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η παρουσία των “ερασιτεχνών” δημιουργών comics που επίσης φυσικά θα βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των αυτοεκδόσεων. Αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους είναι οι: Δ. Δεδούση, Ε. Δήμου, Α. Παπουτσής, Σ. Παπαστεφάνου, Α. Καρουλή, Α. Παρασίδης, Χ. Κούντουρας, Π. Παυλίδης, Π. Κιζιρίδης, Δ. Κηλαηδόνη, Οrestix, Sergio, Π. Μπάκας, Γ. Λουριδάς και Αλ. Παπαγιάγκου. Όλοι οι παραπάνω δημιουργοί θα βρίσκονται στον χώρο συνοδεύοντας τις αυτοεκδόσεις τους. Περισσότερες πληροφορίες για τις αυτοεκδόσεις τους και το δημιουργικό τους ιστορικό μπορείτε να δείτε -και πάλι- στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thecomiccon.gr
Prints, κάρτες και άλλες δημιουργίες τους θα παρουσιάζουν και οι ανεξάρτητοι δημιουργοί Α. Κοκκινάκης, Μ. Κούρτης και Gotza.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται πως θα έχει και η συμμετοχή της επαγγελματίας cosplayer Cyerha, που κατά πως φαίνεται θα συγκεντρώσει γύρω της τους φίλους του συγκεκριμένου χώρου, μια δράση που πρώτη φορά θα γίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αυτή την μορφή και επισημότητα!

Τέλος, κομμάτι της έκθεσης θα αποτελέσουν και τα συμμετοχικά επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία θα “στησουν” ειδικά για το εν λόγω τριήμερο οι ομάδες της Gamecraft, του E.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., το δημιουργικό ντουέτο “Goblins on Board” και η Ομάδα Παιχνιδιών Φαντασίας και Ρόλων Θέρμης. Οι επισκέπτες της εκθέσεως θα μπορούν ελεύθερα να συμμετέχουν στα επιτραπέζια παιχνίδια που οι παραπάνω σύλλογοι και ομάδες θα έχουν στημένα στον χώρο!
Η είσοδος για το κοινό είναι με εισιτήριο που τιμάται αναλόγως της διάρκειας ισχύος αυτού, ενώ θα εκδίδονται και εισιτήρια μειωμένα για παδιά, ανέργους, φοιτητές κλπ.
Μένει λοιπόν μονάχα, για το φιλοθέαμον κοινό της Θεσσαλονίκης, να υποστηρίξει με την παρουσία του την πολύ δυναμική αυτή διοργάνωση!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.