Blog

Καινούργιο kickstarter για επιτραπέζιο, από καινούργια δημιουργική ελληνική ομάδα!

Είστε έτοιμοι να ζωντανέψετε τον μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας;

Στις 18 Ιουνίου ξεκίνησε η καμπάνια στο Kickstarter των “Αργοναυτών”, του πρώτου παιχνιδιού της ομάδας Alcyon Creative. Αξίζει να σημειωθεί πως η καμπάνια χαρακτηρίζεται ήδη από επιτυχία, καθώς έχει ήδη συλλέξει το απαραίτητο ποσό για την χρηματοδότηση του πρότζεκτ (σε λιγότερες από 6 ώρες από την έναρξή της)  ενώ έχει ήδη μπει στην διαδικασία των stretch goals!

Οι “Αργοναύτες” είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι τακτικής για 1 έως 4 παίκτες εμπνευσμένο από τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας της Ελληνικής Μυθολογίας.

Ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες πρέπει να ταξιδέψουν στην Κολχίδα, να διεκδικήσουν το Χρυσόμαλλο Δέρας και να επιστρέψουν σώοι πίσω στην Ιωλκό. Στο ταξίδι τους όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με επιδρομές πειρατών, καταστροφικά καιρικά φαινόμενα και με μυθικά τέρατα όπως οι Άρπυιες, οι Σειρήνες, ο χάλκινος γίγαντας Τάλος και ο Δράκος φύλακας του Δέρατος.

Ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του έναν αριθμό Αργοναυτών, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και ειδικές ικανότητες. Στο ταξίδι τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν σωστά τους ήρωές τους και τις ικανότητές τους έτσι ώστε να επιβιώσουν, και ταυτόχρονα να διαχειριστούν όσο καλύτερα γίνεται τις προμήθειές τους (χρυσός, τρόφιμα, υλικά).

Το κλειδί στους “Αργοναύτες” είναι η συνεργασία μεταξύ των παικτών. Δεν υπάρχει ένας νικητής. Θα αντιμετωπίσετε τους πειρατές ή θα προσπαθήσετε να τους ξεφύγετε? Θα διαπραγματευτείτε για προμήθειες με τον ντόπιο άρχοντα του λιμανιού ή θα ρισκάρετε να βγείτε για κυνήγι? Θα ξοδέψετε χρυσό για να επισκευάσετε την Αργώ ή για να θεραπεύσετε το πλήρωμά σας? Η απόφαση θα πρέπει να είναι συλλογική. Ή όλοι μαζί θα επιτύχετε τον στόχο ή όλοι μαζί θα βυθιστείτε μαζί με την Αργώ.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα ταμπλό με τον χάρτη του ταξιδιού, πιστό –όσο αυτό είναι δυνατόν- στον μύθο, 17 κάρτες ηρώων (με δυνατότητα να αυξηθούν στις 25 με την επίτευξη stretch goals στην καμπάνια του Kickstarter), κάρτες των θρυλικών τεράτων, κάρτες γεγονότων και άλλα.

H Alcyon Creative δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 στη Δράμα, από μια ομάδα δημιουργών επιτραπεζίων, σχεδιαστών, προγραμματιστών και συγγραφέων με κοινό σημείο την αγάπη τους για τα παιχνίδια. Οι “Αργοναύτες” είναι το πρώτο τους παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην σελίδα του Kickstarter τους:
https://www.kickstarter.com/projects/alcyon-ludibooster/argonauts

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.