Blog

To 3o RUN στην Θεσσαλονίκη!

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που κυκλοφόρησε το manga-one shot “Τότε και Τώρα Πάντα Θεσσαλονίκη” και φυσικά οι αναγνώστες της στήλης μας γνωρίζουν καλά το δημιουργικό τρίο που κρύβεται πίσω από αυτή την δουλειά.

 Επρόκειτο για ένα σενάριο της ομάδας των Θεσσαλονικέων Μangatellers ( Βουτσίδης Ραφαήλ και Χατζόπουλος Καρυοφίλλης) και του βραβευμένου σχεδιαστή Μάνου Λαγουβάρδου (ο οποίος και φιλοτέχνησε τις αφίσες της φετινής διοργάνωσης). Γιορτάζοντας αυτή την επέτειο λοιπόν, οι Mangatellers, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μας προσφέρουν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου -κόντρα στον οίστρο των κοινοβουλευτικών εκλογών- μπροστά στον Λευκό Πύργο, όπως και πέρυσι, την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση RUN III, μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ιαπωνική pop κουλτούρα, τέχνη και πολιτισμό.

Βάσει του προγράμματος που έχει ήδη αναρτηθεί απο την διοργανώτρια ομάδα, οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης RUN III, θα έχουν την ευκαιρία από τις 10.00 π.μ. μέχρι και τις 20.00 μ.μ. να απολαύσουν επιδείξεις ιαπωνικών πολεμικών τεχνών από σχολές της πόλης μας, μαθήματα καλλιγραφίας kanji, διαγωνισμό cosplay, parkour show (που σχετίζεται και με την θεματική του άλμπουμ των mangatellers R.U.N.), συναυλία με μουσική εμπνευσμένη από γνωστές σειρές και ταινίες anime και πολλά ακόμη. Ανάμεσα στα άλλα, παρόντες θα είναι και τα καταστήματα Anime House και Cosmic Realms με stands “φορτωμένα” με την απαραίτητη και εμπνευσμένη από τον χώρο πραμάτεια τους και οι δημιουργοί origami του “Xάρτινου Κόσμου“. Την κατάλληλη “επίγευση” στην εκδήλωση θα δώσει γνωστό εστιατόριο της πόλης με διαλεγμένες συνταγές από την ιαπωνική κουζίνα!

Πρόκειται για μία εκδήλωση με ελληνικό χρώμα, που κανένας φίλος των manga και των anime δεν θα έπρεπε να χάσει!

Να ευχηθούμε λοιπόν στους Μangatellers η προσπάθεια να ευοδώσει και να υπάρξει και τέταρτη αντίστοιχη διοργάνωση του χρόνου!

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.