Blog

Έρχεται το Athens Con! 14 και 15 Νοεμβρίου!

Άλλο ένα μεγάλο φεστιβάλ/συνέδριο περιμένει τους φίλους των comics εντός του προσεχούς Νοεμβρίου! Θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do, στο Δέλτα Φαλήρου, στο τέρμα της λεωφόρου Συγγρού, στις 14 και 15 Νοεμβρίου!

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι πλήρης απο πλευράς συμμετοχής εκθετών, ξένων προσκεκλημένων και ανεξάρτητων Ελλήνων δημιουργών, που θα γεμίσουν πλήρως τον χώρο της εκδήλωσης για δύο ημέρες με εργαστήρια, σεμινάρια, συνεντεύξεις, περιοδικές εκθέσεις, παιχνίδια και διαγωνισμούς!

Πιο συγκεκριμένα, από πλευράς ξένων προσκεκλημένων, σαφώς την τιμητική τους θα έχουν δημιουργοί που εκπροσωπούν τον χώρο του υπερηρωικού comics, με “ναυαρχίδα” των σεναριογράφο Alan Grant ( έχει συμμετάσχει στην συγγραφή σεναρίων για ιστορίες του Judge Dredd, Batman, Lobo κ.α.), αλλά και τους επώνυμους σκιτσογράφους Claudio Castellini (συμμετέχοντας σε τεύχη των σειρών Nathan Never, Silver Surfer κ.α.) και Carlos Pachero (αντίστοιχα σε τεύχη των σειρών Bishop, Flash κ.α.), αλλά τέλος και τον σεναριογράφο Peter Allen David (συνέβαλε σεναριάκα σε σειρές comics όπως το Incredible Hulk και Αquaman, αλλά και σε πλειάδα βιβλίων που διαδραματίζονται στον κόσμο του Star Trek, όπως τέλος και σε επεισόδεια των τηλεοπτικών σειρών Babylon 5, Ben Ten κλπ). Τον λαμπρό χώρο της τηλεόρασης εκπροσωπεί επάξια ο Κυπριακής καταγωγής ηθοποιός Μίλτος Γερολέμου, που φυσικά θα εντυπωσιάσει τους φίλους του Game of Thrones, καθώς ενσαρκώνει εκεί τον ρόλο του Syrio Forel. To cast των ξένων προσκεκλημένων συμπληρώνει η “ιέρεια” των cosplayers Tabitha Lyons! 

Όσο όμως οι μέρες για την διεξαγωγή του φεστιβάλ πλησιάζουν, οι διοργανωτές αυτού μας έχουν ενημερώσει πως πρόκειται να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους και επιπλέον προσκεκλημένοι ξένοι δημιουργοί από τον χώρο των comics! Συνεπώς, θα υπάρξει συμπληρωματική ενημέρωση επ’ αυτού λίαν συντόμως!

Δεν θα λείψουν φυσικά και οι έλληνες δημιουργοί, οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί -σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο- για όσους ενδιαφέρονται να τους γνωρίσουν απο κοντά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Σ. Δερβενιώτη, Μ. Λαγουβάρδο, I. Ρουμπούλια, Α. Οθωναίου, Τasmar, I. Αποστόλου και Κ. Φραγκιαδάκη.

Το bazaar εκθετών θα στελεχώνεται απο γνώριμες και αγαπημένες συμμετοχές, όπως οι εκδόσεις Jemma Press, Web Comics, Αdd Art, με (όπως πληροφορούμαστε) νέες κυκλοφορίες και -φυσικά- ένα σωρό καταστήματα και επιχειρήσεις που κινούνται στον χώρο των comics, παιχνιδιών και των συλλεκτικών ειδών (Αnime House, Otaku Store, Tilt, E-Fantasy, Solaris, Comicworld κ.α.)! Είναι εμφανές λοιπόν από την φύση των παραπάνω συμμετεχόντων πως η διοργάνωση θα συμπεριλαμβάνει και πληθώρα δράσεων, αλλά και διαγωνισμών απο τον χώρο των επιτραπέζιων και των βίντεο παιχνιδιών! Πρόκειται δηλαδή για μία πλήρης εκδήλωση που θα σας κρατήσει ολημερίς καθηλωμένους στον χώρο του κλειστού γηπέδου Tae Kwon Do!

Απο εικαστικής πλευράς η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει την ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση με μάσκες απο το comics/ταινία V for Vendetta, με τίτλο “V for Versatility” και την έκθεση “Once Upon a Horny Time”, όπου έλληνες δημιουργοί comics προσεγγίζουν με πιο “πικάντικό” τρόπο κλασικά και γνωστά παραμύθια.

Η είσοδος στο Athens Con για το κοινό είναι με εισιτήρια οι τιμές των οποίων ξεκινούν απο τα 7 ευρώ, ανάλογα με το αν συμπεριλαμβάνουν και την δυνατότητα συμμετοχής του κατέχοντος στα διάφορα εργαστήρια, ομιλίες κλπ. τα οποία θα στελεχώσουν οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, μιας και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων σε κάποια από αυτά.

Για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά και για το πως να προαγοράσετε εισιτήρια, μπορείτε να συλλέξετε περισσότερες πληροφορίες επισκεπτόμενοι τον σχετικό ιστοτόπο στο www.athenscon.gr

Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι να ευχηθούμε στους διοργανωτές καλό ξεκίνημα στην εν λόγω φιλόδοξη και μεγάλη προσπάθεια και -φυσικά- αναμένουμε τις σχετικές ημερομηνίες,  για να απολαύσουμε κι εμείς από κοντά κατά το εν λόγω Σαββατοκύριακο, όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που έχουν ετοιμάσει για τους φίλους των comics και όχι μόνο!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.