Blog

O Wilfired Ploderer της CRETACOLOR στο φετινό comic-n-play!

Ο Wilfried Ploderer, o καλλιτέχνης του φωτορεαλισμού, θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη, προσκεκλημενος της φετινής διοργάνωσης Comic-N-Play 2015!

O Ο W. Ploderer γεννήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας το 1963. Τελειώνοντας τη βασική εκπαίδευση, βρήκε μεγάλο ενδιαφέρον στις Γραφικές Τέχνες και διδάχτηκε διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και σχεδίου. Μετά από μια περίοδο όπου έζησε και εργάστηκε στην Ελβετία, άνοιξε τους ορίζοντες της τέχνης του κερδίζοντας παράλληλα διάφορα βραβεία και επανέφερε το ατελιέ του στην Αυστρία (Burgenland).

Τα επόμενα χρόνια αφιερώθηκε στην εκτεταμένη μελέτη του φωτορεαλισμού, τον οποίο ενσωματώνει από ’δω και μπρος στο προσωπικό του στιλ. Κέρδισε υποτροφίες για περαιτέρω σπουδές τέχνης σε Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία. Έργα του αυτή τη στιγμή εκτίθενται στην Αυστρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ζει και εργάζεται στο Burgenland σαν freelance graphic artist, και συνεργάζεται με την εταιρεία CRETACOLOR, τον μοναδικό κατασκευαστή Μολυβιών και Υλικών Σχεδίου σε όλη την Αυστρία.

Έργα του θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:
https://designploderer.wordpress.com/work/
https://www.facebook.com/wilfried.ploderer

O W. Ploderer θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ εργαστήριο επίδειξης των τεχνικών του στα πλαίσια του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης comic-n-play 2015, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 17.00 μ.μ. στην αίθουσα Γιοζεφ Νεχάμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες για την κράτηση θέσεων για το εργαστήριο αυτό θα μπορείται να βρείτε λίαν συντόμως μέσω του site μας!

Ο χορηγός του εργαστηρίου του W. Ploderer είναι η εταιρεία ART TIME!

Λίγα λόγια για την CRETACOLOR

Η CRETACOLOR είναι ο μοναδικός κατασκευαστής Μολυβιών και Υλικών Σχεδίου σε όλη την Αυστρία. Η ιστορία της ξεκινάει από το 1970 με την εφεύρεση του μολυβιού γραφίτη. Τα επαγγελματικά προϊόντα της CRETACOLOR έχουν κερδίσει την εκτίμηση καταστημάτων και καταναλωτών, λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας.
Η υπεροχή έναντι του ανταγωνισμού έγκειται στην υψηλή εξειδίκευση των προϊόντων της, τα έντονα χρώματα, τη μεγάλη περιεκτικότητα σε χρωστική, και την τεράστια αντοχή τους στο φως.
Η Cretacolor έχοντας ως στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων προς όφελος του καλλιτέχνη, βραβεύτηκε με τα αναγνωρισμένου κύρους βραβεία Design Plus Awards για τα επαναστατικά Monolith : Μολύβια Γραφίτη και Ακουαρέλας χωρίς ξύλο (ψίχα).
Συμπληρωματικά, η βιωσιμότητα και προστασία του περιβάλλοντος παίζει σημαντικό ρόλο στη φιλοσοφία της εταιρείας. Πάνω από 60% των ηλεκτρικών της αναγκών προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποτρέποντας έτσι την εκπομπή χιλιάδων τόνων CO² κάθε χρόνο.
Η γκάμα των προϊόντων της εκτείνεται σε: Μολύβια Γραφίτη, Μηχανικά Μολύβια 5,6mm και μύτες 5,6mm, Κάρβουνα, Χρωματιστά Κάρβουνα, Ξηρά Παστέλ, Μολύβια Κλασικού Σχεδίου Sepia-Saguina (λαδιού και ξηρά), Μολύβια Παστέλ, Χρωματιστά Μολύβια, Μολύβια Ακουαρέλας, Μολύβια Ακουαρέλας Ψίχα, Υδατοδιαλυτά Παστέλ Λαδιού, Χρώματα Ακουαρέλας Aqua Brique, Υλικά Καλλιγραφίας, Σβήστρες, Ξύστρες, Στελέχη για Παστέλ κ.ά.
Όλη την γκάμα της εταιρείας θα τη βρείτε στο Art-Time , αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.