Blog

Εργαστήριο για τους φίλους της μινιατούρας!

Οι μινιατούρες αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των περισσοτέρων απο τα συμβατικά επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, είτε αυτά είναι φαντασίας, είτε ιστορικού περιεχομένου.

Οι φιγούρες και τα μοντέλα αυτά, που κατασκευάζονται από ειδικά κράμματα μετάλλου, από ρητίνη ή πλαστικό, συχνά σκαλίζονται ή βάφονται από ειδικούς επαγγελματίες, αποκτώντας έτσι από μόνες τους συλλεκτικό χαρακτήρα και αξία! Xρησιμοποιούνται τόσο από τους φίλους του ιστορικού ή fantasy wargaming, απ’ όσους ασχολούνται με τον μοντελισμό σε διοράματα ή άλλες κατασκευές, αλλά ενίοτε και απο φίλους των παιχνιδιών ρόλων.

Το χόμπι της συλλογής, συναρμολόγησης και βαφής τέτοιων μινιατούρων είναι σήμερα παντού ιδιαίτερα διαδεδομένο! Για τον λόγο αυτό, η  διοργάνωση του comic-n-play θα δώσει φέτος την ευκαιρία σε φίλους αυτού του ολοένα αναπτυσσόμενου χόμπι, ανεξαρτήτως της ηλικίας και του επιπέδου τους, την ευκαιρία να διδαχθούν ορισμένες από τις βασικές τεχνικές κατασκευής και βαφής των μινιατούρων αυτών απο εκλεκτούς καλλιτέχνες του χώρου. Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. προσκάλεσε μέσα στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης τους εξής τρείς δημιουργούς:

Καταρχήν, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 15.00 μ.μ., ο δημιουργός comics και διευθύνων του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών CominkΒαγγέλης Ματζίρης, θα κάνει εργαστήριο κατασκευής μινιατούρας με συρμάτινη αρματούρα και με την χρήση του συνθετικού πυλού Next Gen.

Την ίδια ημέρα,  Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 17.00 μ.μ. ο γνωστός επαγγελματίας μοντελιστής Πέτρος Φωτιάδης “Dirtybrushes“, εκπροσωπώντας το ομώνυμο εργαστήριο μοντελισμού (http://dirtybrushes.com/), θα κάνει επίδειξη των βασικών τεχνικών του, μέσω των οποίων έχει καταφέρει να εξελιχθεί ανάμεσα στους ικανότερους έλληνες δημιουργούς του χώρου, αναλαμβάνοντας συχνά παραγγελίες και από συλλέκτες απο το εξωτερικό! Την παρουσίαση του θα καλύψει ζωντανά και το διαδικτυακό κανάλι Bit Bite!

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου αντίστοιχα,στις 18.00 μ.μ. η δημιουργός Αλεξάνδρα Στεργίου, αναπόσπαστο κομμάτι του καταστήματος Digital Fantasy (Ναυπλίου 45, Κάτω Τούμπα), θα παρουσίασει και αυτή ένα σεμινάριο με σειρά βασικών τεχνικών βαφής μινιατούρας.

Καθένας από τους συμμετέχοντες στα άνωθι εργαστήρια θα έχει την δυνατότητα να δοκιμασει στην πράξη της τεχνικές που επιδυκνείονται πάνω σε μια πλαστική μινιατούρα 28mm της εταιρείας Games Workshop, με ακρυλικά χρώματα και πινέλα μοντελισμού της ίδιας εταιρείας. Στο τέλος, θα μπορεί να αποχωρήσει απο το εργαστήριο με την συγκεκριμένη μινιατούρα που θα έχει φιλοτεχνήσει, για να ξεκινήσει έτσι και την συλλογή του!

Πληροφορίες για τα άνωθι εργαστήρια, αλλά και το πως να δηλώσετε συμμετοχή για να τα παρακολουθήσετε θα βρείτε στο πεδίο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ του site μας!

Τα αναλώσιμα των εργαστηρίων αυτών είναι ευγενική χορηγία των καταστημάτων Efantasy.gr (Iασωνίδου 13, Θεσσαλονίκη) καιDigital Fantasy (Nαυπλίου 45, Κάτω Τούμπα) αντιστοίχως.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.