Blog

Oι επιπλέον δράσεις της εκθέσεως “Παράξενες Μέρες”!

H έκθεση μας, όσον αφορά στο bazaar εκθετών και την παρουσία των περισσοτέρων από τους προσκεκλημένους δημιουργούς μας, προφανώς λήγει το βράδυ της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2015.

 Η έκθεση μας όμως θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Πιό συγκεκριμένα τις καθημερινές, από Δευτέρα 30 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, θα είναι επισκέψιμη τα πρωινά για προγραμματισμένες επισκέψεις σχολικών τμημάτων. Τα τμήματα αυτά, κατόπιν συνεννοήσεως με την γραμματεία του Γαλλικού Ινστιτούτου (τηλ. 2310 821 231), θα μπορούν να δούν από κοντά τα έργα των δημιουργών comics που φιλοξενούνται στην γκαλερί Αλλατίνι-Ντασώ και να ενημερωθούν σχετικά με την συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με αφορμή την διαδραστική μακέτα του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. Στη συνέχεια θα παρακολουθούν ένα σύντομο εισαγωγικό εργαστήριο στην τέχνη των comics.

Tα απογεύματα ωστόσο, η έκθεση θα είναι επισκέψιμη και για το κοινό και πιο συγκεκριμένα, μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις θα γεμίσει όλες τις βραδιές, καθημερινά από τις 19.00 μ.μ. και έπειτα.

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 20.00 μ.μ. ο κος Γιάννης Ζαχόπουλος, ο ιθύνων νούς του ΑΖΑ cinema club θα μας παρουσιάσει τις επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους του Τ.I.S.F.F.. Πρόκειται για 7 διεθνείς ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού μήκους για τις οποίες θα προηγηθεί μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την διαδικασία δημιουργίας τους, με την συμμετοχή των διακεκριμένων δημιουργών κινουμένων σχεδίων Marko και Steve Woods!

Tην Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και πάλι στις 20.00 μ.μ. ο συγγραφέας Αντώνης Σατραζάνης θα μας μιλήσει για τα δύο βιβλία του από τις εκδόσεις University Studio Press, που αφορούν την συμμετοχή και παρουσία της Γαλλικής Στρατιάς της Ανατολής στην Θεσσαλονίκη κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την βιβλιοπαρουσίαση συντονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. κος Σωτήρης Χριστοδούλου, ενώ μετά το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης θα εισηγηθεί προβολής κινηματογραφικών ντοκουμέντων που αφορούν τον Πρώτο παγκόσμιο Πόλεμο και την πόλη τη Θεσσαλονίκης.

Την Τεταρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30 μ.μ. θα γίνει η προβολή της ταινίας “Gallipoli“, παραγωγής του 1981, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Mel Gibson, με ελληνικούς υπότιτλους. Την εισήγηση κάνει ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Καρακατσάνης.

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, πάλι στις 20.30 μ.μ. θα γίνει η προβολή της ταινίας “Capitaine Conan“, γαλλικής παραγωγής, με ελληνικούς υπότιτλους.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 19.00 μ.μ., η βραβευμένη cosplayer Horo Von Kaida θα κάνει εργαστήριο κατασκευής props για στολές και όπλα, για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το cosplay.

Θα ακολουθήσει αμέσως μετά το μεγάλο αποχαιρετιστήριο party της διοργάνωσης, όπου από τις 20.30 μ.μ. και μετά, θα γίνουν κληρώσεις δώρων με δώρα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 1000 ευρώ, με την συμμετοχή των κάτωθι δωροθετών:

Μεγάλοι δωροθέτες: T.G.I. Friday’s, AS company, Fanton Toys

Συμμετέχουν επίσης οι δωροθέτες: Βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία, Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ, εκδόσεις JEMMA PRESS, εκδόσεις ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, Hobby Games, Otakustore.gr, Eστιατόριο Habanera, Πάρε-Δώσε, Άγνωστη Καντάθ, Purple Games, Alcyon Creative, ΠΙΝΟΚΙΟ, Go.roleplay initiative, Efantasy.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.