Blog

“Comics & Fun” για μικρούς και μεγάλους, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos!

Ξεκίνησε χθες στον χώρο της “πλατείας” μπροστά από τα Village Cinemas του εμπορικού κέντρου “Μediterranean Cosmos” η δράση “Comics & Fun“, που πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου.

Η δράση αυτή, που συμπεριλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας, περιλαμβάνει έξυπνα παιχνίδια/ασκήσεις ζωγραφικής, που σκοπό έχουν να ερεθίσουν την παιδική φαντασία, ενώ συγχρόνως διδάσκουν τους βασικούς κώδικες επικοινωνίας των comics (εκφράσεις προσώπων, μπαλονάκια διαλόγου, αλληλουχία εικόνων, οικονομία στην έκφραση κλπ.). Ανάμεσα στα παιχνίδια αυτά συμπεριλαμβάνεται και η χρήση μιας φωτοτράπεζας, όπου οι μικροί επισκέπτες (αλλά γιατί όχι και οι πιό ενήλικες συνοδοί τους;) μπορούν να σχεδιάσουν και έπειτα να χρωματίσουν έναν από τους φανταστικούς υπερ-ήρωες της παρέας του “Mr. Cosmos“, της μασκότ της δράσεως αυτής (δια χειρός Σταύρου Κιουτσιούκη!), αλλά και εργαστήριο εκμάθησης 3D origami, υπό την επιμέλεια του “Xάρτινου Κόσμου“! Τον χώρο συμπληρώνει τέλος, μια έκθεση 20 πινακίδων με την συνοπτική ιστορία των comics, με αναφορά στους δημοφιλέστερους ήρωες και δημιουργούς της ιστορίας του μέσου κατά τον 20ο αιώνα, τα κείμενα της οποίας “υπογράφει” ο δημιουργός και εκδότης comics Νίκος Δαλαμπύρας.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές, που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου (6 με 14), είναι εντελώς δωρεάν και στους συμμετέχοντες παρέχεται όλη η απαραίτητη γραφική ύλη.

Οι εμψυχωτές/δάσκαλοι, όλοι τους γνωστοί δημιουργοί comics από την Θεσσαλονίκης, θα βρίσκονται στον χώρο της παρέμβασης από τις 18.00 μ.μ. μέχρι και τις 21.00 μ.μ. την Τετάρτη 30, Πέμπτη 31 Μαρτίου  και την Παρασκευή 1 Απριλίου και από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τις 18.00 μ.μ.  το Σάββατο 2 Απριλίου. Η δράση θα επαναληφθεί αντίστοιχες ώρες και ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 6 μέχρι 9 Απριλίου!

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες της δράσης Comics & Fun είναι:

γραφιστική επιμέλεια & διοργάνωση: Γιάννης Ευσταθίου (www.nox1.gr)

επιμέλεια κειμένων: Νίκος Δαλαμπύρας

εικονογράφηση: Σταύρος Κιουτσιούκης

Εργαστήρια comics: Νίκος Δαλαμπύρας
                               Άλκηστις Καρουλή
                               Σέργκο Μπαντογιάν
                               Νίκος Τρομάρας
 
Eργαστήριο 3D origami: “Χάρτινος Κόσμος”
                                Βασίλης Καλοπαναγιώτης &
                                Παρασκευή Λουκιανίδου
 
Η δράση “Comics & Fun” είναι μέρος του Kids Art Festival, μιας σειράς δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά που διοργανώνει το Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης και συμπριλαμβάνει πληθώρα από εκδηλώσεις. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές είναι κουκλοθέατρο, έκθεση μαριονέτας, photobooth, εργαστήριο ρομποτικής κ.α., που θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες του εμπορικού κέντρου μέχρι και το Σάββατο 16 Απριλίου!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.