Blog

Πρόσκληση συμμετοχής στην 20η έκθεση γελοιογραφίας στο Λαφύστιο.

Ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνει και φέτος την 20η κατά σειρά πανελλήνια έκθεση γελοιογραφίας!

Ο Δήμος ΛΕΒΑΔΕΩΝ, Η Τοπική Κοινότητα Λαφυστίου και ο “Μορφωτικός Σύλλογος Λαφυστίου” διοργανώνουν φέτος την 20η ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, με ελεύθερο θέμα και ως 2ο θέμα, “Μια 20άρα στο Λαφύστιο“.

Ο φετινός τιμώμενος δημιουργός είναι ο γελοιογράφος Ιάκωβος Βάης (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Λέσχη Γελοιογραφίας θα παρουσιαστεί η έκθεση “50 χρόνια τηλεόρασης”. Επίσης, θα υπάρχει αφιέρωμα στη ιστορία της Γελοιογραφίας του Αζερμπαϊτζάν σε συνεργασία με την με την FECO –AZERBAIJAN.
 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση, μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικά από μία (1) εώς τέσσερις (4) γελοιογραφίες, σε διαστάσεις Α4 και σε ανάλυση 300 dpi, στη διεύθυνση ggeroulias@ath.forthnet.gr
 
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων των ενδιαφερόμενων δημιουργών είναι η 30η Απριλίου 2016.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν κατάλογο με επιλογή των έργων.
 
Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της το Σάββατο 28 Μαίου και ώρα 20.00  μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Λαφυστίου και θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιουνίου 2016. Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 19.00 μ.μ. έως τις 22.00 μ.μ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, απορίες ή παράπονα μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας τηλεφωνικώς με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης και επίσης δημιουργό, κο. Γιάννη Γερούλια στο: 6973527622

Το Λαφύστι Βοιωτίας του Δήμου Λεβαδέων , που είναι γνωστό για την εν λόγω πανελλήνια έκθεση γελοιογραφίας ( διοργανώνεται εκεί σε ετήσια βάση από το 1996 και χάρη στην πρωτοβουλία του ερασιτέχνη δημιουργού Γιάννη Γερούλια), δικαιωματικά πλέον κατέχει τον τίτλο του “χωριού της γελοιογραφίας“. Στα 19 χρόνια λειτουργίας του θεσμού έχει καταφέρει να φιλοξενήσει εκατοντάδες έργα επώνυμων ελλήνων και ξένων γελοιογράφων (κυρίως Βαλκάνιων) ενώ κάθε χρονιά, η έκθεση συνοδεύεται από λεύκωμα που συμπεριλαμβάνει τα περισσότερα από τα έργα των συμμετεχόντων. Είναι επομένως μια πρωτότυπη προσπάθεια, που κόντρα στα “σημεία των καιρών μας” επιμένει να καταθέτει μια αξιέπαινη πολιτιστική πρόταση διεθνούς βεληνεκούς!

Το μικρό Λαφύστι Βοιωτίας αναπόφευκτα αποτελεί εδώ και χρόνια και την έδρα του εκεί ιδρυθέντος “Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας“.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπερδραστήριο αυτό σύλλογο, μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του “Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας“:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.