Blog

Η έκθεση comics “Με Πενάκι και Σκαπάνη” επιστρέφει για τρίτη χρονιά!

Στις 1,2 και 3 Ιουλίου 2016, στο νεοκλασικό κτίριο με τον πολύ όμορφο κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, στο Θησείο, διοργανώνεται για 3η χρονιά η γιορτή των ελληνικών κόμικς, «ΜΕ ΠΕΝΑΚΙ & ΣΚΑΠΑΝΗ», από το http://comicon-shop.gr/. και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Το 2014 διοργανώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση κόμικς στην Αθήνα. Μια εκδήλωση που αγκαλιάστηκε θερμά από τους έλληνες δημιουργούς κι έτσι επαναλήφθηκε και το 2015, που παρ΄ όλες τις οικονομικές δυσκολίες και του ότι συνέπεσε με τις πρώτες ημέρες των capital controls, είχε μεγάλη  ανταπόκριση από τους δημιουργούς, που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, για να συμμετάσχουν.

Φέτος, το 2016, θα είναι η 3η χρονιά που θα πραγματοποιηθεί το «Με Πενάκι & Σκαπάνη» και το θέμα του θα είναι «Μυθικοί Κόσμοι».  

Στον εσωτερικό χώρο του ισογείου και του ορόφου, θα υπάρχει έκθεση έργων των δημιουργών που θα συμμετάσχουν. Επίσης θα εκδοθεί κατάλογος της έκθεσης με έργα όλων των συμμετασχόντων, όπως ακριβώς και τις προηγούμενες χρονιές. Στον όμορφο κήπο του κτιρίου, οι δημιουργοί θα παρουσιάζουν τα έργα τους, στον ημιυπαίθριο χώρο του παλιού στάβλου, θα γίνουν πολλά εργαστήρια σχετικά με τα κόμικς και στον χώρο του υπαίθριου κινηματογράφου του κτιρίου θα γίνουν διαλέξεις, αφηγήσεις και παρουσιάσεις νέων εκδόσεων.

Μαζί τους θα είναι όχι μόνο δημιουργοί κόμικς και φανζίνς, αλλά και ζωγράφοι, φίλοι της  φαντασίας, animators, σκηνοθέτες, συγγραφείς, bloggers  και πολλοί άλλοι φίλοι των κόμικς. 

Το «Με Πενάκι και Σκαπάνη» είναι μια ανοιχτή γιορτή για όλους τους  δημιουργούς αλλά και για τους φίλους των κόμικς. Είναι μια  ευκαιρία να περάσουνε τρεις μέρες συζητώντας και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον.  Μαζί τους θα είναι σχεδιαστές,  σεναριογράφοι, παραμυθάδες,  εκδότες, συγγραφείς, σκηνοθέτες, animators κλπ. 

Θα γίνει πάλι στους χώρους του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, δίπλα στον ΗΣΑΠ του Θησείου, από την Παρασκευή 1 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουλίου.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το comicon-shop:

http://comicon-shop.gr//

Aναστασία Ρενιέρη
Tηλ. 213 008 0255 – 6947 321 097

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.