Blog

Ειδική έκδοση του παιχνιδιού MONOPOLY για την Θεσσαλονίκη!

Η MONOPOLY δημιουργεί έκδοση του πασίγνωστου επιτραπέζιου για την πόλη της Θεσσαλονίκης!

Εκτός των άλλων η νέα έκδοση έχει σκοπό να αναδείξει τη πόλη, αφού θα περιέχει μινιατούρες κτιρίων της πόλης, ενώ χαρακτηριστικές λέξεις και φράσεις των Θεσσαλονικέων θα αποτελούν μέρος του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι της MONOPOLY είναι ένα πασίγνωστο επιτραπέζιο παιχνίδι, του οποίου η ονομασία προέρχεται απο την ελληνική λέξη “μονοπώλειο”. Με περισσότερους από 1 δις παίκτες παγκοσμίως και με ιστορία που ξεκινάει στα 1903, η Monopoly είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που απαιτεί από τους παίκτες να μετακινούν τα πιόνια τους με ζάρι πάνω σε έναν πίνακα, αγοράζοντας και πωλώντας ιδιοκτησίες. Τις “ιδιοκτησίες” αυτές μπορούν έπειτα να τις αξιοποιούν κτίζοντας πάνω σε αυτές ξεναδοχεία και σπίτια. Όταν κάποιος παίκτης σταματήσει πάνω σε τετράγωνο με ιδιοκτησία άλλου παίκτη, τότε είναι υποχρεωμένος να πληρώσει “ενοίκιο”. Νικητής του ανταγωνιστικού αυτού παιχνιδιού αναδεικνύεται όποιος καταφέρει πρώτος να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από ενοίκια και να οδηγήσει συγχρόνως τους αντιπάλους του στην χρεοκοπία.

Η ειδική έκδοση του παιχνιδιού με θέμα την Θεσσαλονίκη, θα είναι στα ράφια των καταστημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2016 στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, σε προσιτή για το κοινό τιμή και θα είναι η πρώτη ειδική έκδοση του παιχνιδιού για το έτος αυτό.  Η διαδικασία επιλογής των τοποθεσιών ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Μαΐου και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, οι λάτρεις της MONOPOLY καλούνται να προτείνουν ιδιοκτησίες της Θεσσαλονίκης στην ηλεκτρονική διεύθυνση Thessaloniki@winningmoves.co.uk. Τις προτεινόμενες τοποθεσίες και φράσεις μπορούν να τις επιλέξουν επισκεπτόμενοι την σελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτό το σκοπό μέσω facebook, στην διεύθυνση:

https://www.facebook.com/monopolythessaloniki

Θα υπάρχουν και τοπικές κάρτες Αποφάσεων και κάρτες Πιθανοτήτων, οπότε οι ενιδαφερόμενοι μπορούν να προτείνουν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση ελεύθερα φράσεις και λέξεις που χρησιμοποιούνται ευρέως στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος του παιχνιδιού.

Η ανακοίνωση για την έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού MONOPOLY Θεσσαλονίκης ακολουθεί την έκδοση της Αθήνας, όντας μια από τις 40 πόλεις που διακόσμησαν την Παγκόσμια Έκδοση της MONOPOLY πέρυσι. Τώρα και οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δική τους MONOPOLY έκδοση, την οποία θα απολαμβάνουν για πολλά χρόνια. Tην ανακοίνωση της κυκλοφορίας αυτής της ειδικής έκδοσης την χαιρετίζουν εξάλλου με ενθουσιασμό και οι τοπικοί άρχοντες της πόλης της Θεσσαλονίκης, όπως ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της πόλης κος Σ. Πέγκας, αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Α. τζιτζικώστας, που βλέπουν στην κυκλοφορία του παιχνιδιού αυτού μια ακόμη ευκαιρία να προβληθεί η πόλη προς τα έξω.

Τοπικές εκδόσεις του επιτραπέζιου παιχνιδιού MONOPOLY έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 16 χρόνια και μέχρι στιγμής το παιχνίδι έχει αδειοδοτηθεί σε 103 χώρες, με την Ελλάδα να είναι η επόμενη σε αυτή τη λίστα.

Όπως δηλώνει ο κ. Lazar Vukovic, Διευθυντής Ανάπτυξης MONOPOLY της Winning Moves: “Η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρό μας για πολύ καιρό με στόχο να δημιουργήσουμε μια τοπική έκδοση της MONOPOLY. Όλοι γνωρίζουμε τον πλούτο της Ελλάδας στον τομέα της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης και της κληρονομιάς και τώρα έχουμε έναν πολύ καλό τρόπο για να αναδείξουμε και τη Θεσσαλονίκη μέσα από το ταμπλό της MONOPOLY και να την απολαύσουμε όλοι.”

Η Winning Moves, κατασκευάζει διάφορες ειδικές εκδόσεις επιτραπέζιων παιχνιδιών MONOPOLY για περιφέρειες και πόλεις με την άδεια της Hasbro.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.