Blog

Βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων WEB COMICS στην Πάτρα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση περιμένει τους φίλους των comics από την πόλη της Πάτρας, το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουνίου!

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, στις 12.00 μ.μ, στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας (οδός Φιλοποίμενος 54), ο δημιουργός comics Meliss (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Μελισσαρόπουλου) θα παρουσιάσει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο “Nom de Zeus: La crise grecque vue de l’ Olympe” – “Θεοί σε κρίση“!

Να σημειώσουμε εδώ πως το συγκεκριμένο βιβλίο του Πατρινού δημιουργού έχει κυκλοφορήσει και παρουσιαστεί με επιτυχία στην Γαλλία ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο! 

Σύμφωνα με το σενάριο του πρωτότυπου αυτού άλμπουμ, οι θεοί του Ολύμπου έχουν κατορθώσει με τις καταχρήσεις τους να αδειάσουν το θυσαυροφυλάκειο. Όλοι έχουν συνεισφέρει σ’ αυτό με τον τρόπο τους: ο Δίας με τις σειρήνες, η Δήμητρα με τις βιολογικές καλλιέργειες, η Αφροδίτη για να γίνει πιο όμορφη, και πάει λέγοντας… Έρχεται λοιπόν ο Διεθνής Νομισματικός Θεός (ΔΝΘ) για να τους βοηθήσει να βγουν από…το οικονομικό αδιέξοδο!

Αντίτυπα του κόμικ στα Γαλλικά (έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μ’edite) αλλά και στα ελληνικά (από τις εκδόσεις webcomics) θα είναι διαθέσιμα την ημέρα της παρουσίασης, υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον δημιουργό Γιώργο Μελισσαρόπουλο.

Στην εκδήλωση θα πει δυο λόγια για το έργο του Meliss, η δραστήρια διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, καθηγήτρια Γεωργία Πετροπούλου – Conan.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.