Blog

Επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής για μαθητές δημοτικού σε σχολείο των Μετεώρων-Πολίχνης

Tην ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ξεκινάει μια εβδομάδα δράσεων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Μετεώρων-Πολίχνης της Θεσσαλονίκης!

Ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.) θα συμμετάσχει και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στις εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Παιδείας για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς 2015-2016, που συν-διοργανώνoυν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης σε συνεργασία με τον εκεί Σύλλογο Διδασκόντων.

Πρόκειται για μια εβδομάδα πολυποίκιλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνουν αθλητικές και γυμναστικές επιδείξεις, θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, δανειστική βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια και όλα αυτά με την συμμετοχή τοπικών συλλογικοτήτων (7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Πολίχνης, Σκακιστικός Όμιλος Πολίχνης, Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Εθνικός Μετεώρων κ.α.) που συμμετέχουν δημιουργικά για να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα απογεύματα της Δευτέρας 6, Τρίτης 7 και Τετάρτης 8 Ιουνίου, από τις 18.00 μ.μ. μέχρι και τις 21.00 μ.μ., οι επισκέπτες μαθητές και οι φίλοι-γονείς που θα τους συνοδεύουν, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε παρτίδες επιτραπέζιων παιχνιδιών με μινιατούρες, εμπνευσμένες από την ιστορία των ελληνιστικών βασιλείων των Διαδόχων.

Είτε λοιπόν διοικούν φάλαγγες σαρισοφόρων, είτε σιδηρόφρακτες λεγεώνες, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις στρατηγικές ικανότητες τους μέσω ενός έξυπνου, αλλά συνάμα απλού παιχνιδιού στρατηγικής, που σκοπό έχει να ψυχαγωγήσει κεντρίζοντας την φαντασία και το ενδιαφέρον για την ιστορία ενώ τέλος, προάγει την ευγενή ανταγωνιστικότητα μεταξύ των παικτών! Το επιτραπέζιο αυτό παιχνίδι, κατάλληλα προσαρμοσμένο για παιδιά δημοτικού, είναι βασισμένο στο πολύ πετυχημένο σύστημα κανόνων De Bellis Antiquitatis (=Περί των Πολέμων της Αρχαιότητας), που ανέπτυξε η εταιρεία Wargames Research Group.

Παράλληλα, οι επισκέπτες των εκδηλώσεων του σχολείου, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν, αν το επιθυμούν, για την συλλογή τους διακοσμητικές μικρές βινιέτες με μινιατούρες, εμπνευσμένες από διάφορες ιστορικές περιόδους, τις οποίες έχει φιλοτεχνήσει για τον σκοπό αυτό ο δημιουργός και μέλος του συλλόγου Ανδροκλής Γιάτσογλου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των συλλεκτικών αυτών μινιατούρων, θα διατίθενται για την ενίσχυση του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.

Πολλές ώρες παιχνιδιού λοιπόν, κέφι και μια γεύση ιστορίας περιμένουν τους μικρούς επίδοξους στρατηγούς!

Εμψυχωτής και διαιτητεύων θα είναι ο φιλόλογος και ενεργό μέλος του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. Νίκος Π. Δαλαμπύρας.

Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν με την δωρεά βιβλίων και παιχνιδιών προς το σχολείο οι επιχειρήσεις: «Εκδόσεις Βάρφη», το Βιβλιοπωλείο “Comic Strip, η εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας παιχνιδιών “AS Company” και το κατάστημα παιχνιδιών “Fantom Toys”.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.