Blog

Καλοκαιρινό παιδικό εργαστήριο comics για παιδιά!

Tην πρώτη εβδομάδα του μήνα Ιουλίου θα διοργανωθεί ένα πολύ ενδιαφέρον εισαγωγικό στην τέχνη των comics εργαστήριο για παιδιά στο Μουσειο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, τo Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήριο comics σε συνεργασία με τον εκδότη και δημιουργό comics Νίκο Δαλαμπύρα. Στο εργαστήριο, διάρκειας 15 ωρών, παιδιά ηλικίας 10 – 13 ετών, αγόρια και κορίτσια, θα εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» και τα εργαλεία σχεδίασης comics, με στόχο να γίνει κατανοητή η τέχνη των comics ως πολυτροπική εικόνα και να διερευνηθεί η σχέση τους με τη φωτογραφία. Kάθε παιδί θα δημιουργήσει τη δική του ιστορία comics, την οποία και θα παραλάβει με το πέρας του κύκλου των μαθημάτων εκτυπωμένη.

Κόστος συμμετοχής: 45,00 ευρώ/άτομο (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο). Για τα αδέλφια ισχύει έκπτωση 10%.

Οι συναντήσεις θα γίνονται καθημερινά στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, 1 ος όροφος, Λιμάνι) από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 ως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, τις ώρες 17:00 – 20:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Μαρία Κοκορότσκου, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΦΘ (τηλ.: 2310 566 716, educ.thmp@culture.gr).

Λίγα λόγια για τον διδάσκων:

Ο Νίκος Π. Δαλαμπύρας, τακτικός συνεργάτης του ιστοτόπου μαςείναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια είναι μουσικός παραγωγός του μεγαλύτερου ροκ ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας, που εκπέμπει από τη συχνότητα του FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών έχει αναλάβει την επιμέλεια και έκδοση περισσοτέρων από 50 αυτοτελών εκδόσεων comics από Έλληνες δημιουργούς, μέσω των εκδόσεων «Ένατη Διάσταση», ενώ έχει συμμετάσχει και διοργανώσει δεκάδες εκθέσεις και σεμινάρια με αυτό το αντικείμενο ανά την Ελλάδα. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται, τέλος, δεκάδες ώρες εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά, αλλά και ενήλικες, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, είτε πάνω στην τέχνη των comics είτε με διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν ως σκοπό τη βιωματική εκμάθηση της ιστορίας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.