Blog

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Η 14η έκθεση του Comic N’ Play με τίτλο ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ / Jours Étranges! υλοποιήθηκε με την δημιουργική σύμπραξη γνώριμων ομάδων και φορέων, αποδεικνύοντας την δυναμική και αναγνωρισιμότητα που είχε αποκτήσει η διοργάνωση.

Η ομάδα δημιουργών κόμικς Inkorrekt, υπό την καθοδήγηση της εκδοτικής ‘Ενατη Διάσταση και σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών Comink, προσφέρανε από τις 26 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2015 την καλλιτεχνική πρόταση  45 νέων δημιουργών, καταξιωμένων, αλλά και ερασιτεχνών. Την αφίσα της δοργάνωσης φιλοτέχνησε ο δημιουργός Ανέστης Μαυρομάτης-Παρασίδης. Στον χώρο του gaming, o σύλλογος E.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. εστίασε και πάλι στην θεματική του Ά Παγκοσμίου Πολέμου και την δημιουργία του «Μακεδονικού Μετώπου» και με την αρωγή 4 ομάδων/συλλογικοτήτων και ισάριθμων εταιρειών σχεδίασης επιτραπέζιων παιχνιδιών, ανέλαβαν να εμπλουτίσουν την εμπειρία του φεστιβαλικού τετραημέρου της διοργάνωσης, η οποία φιλοξενήθηκε για μια ακόμη φορά στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

ΜΙα πλειάδα επιχειρήσεων συμμετείχε στο bazaar εκείνης της χρονιάς, δεκάδες ανεξάρτητοι δημιουργοί με αυτοεκδόσεις, έγιναν βιβλιοπαρουσιάσεις νέων ελληνικών εκδόσεων κόμικς, συντονίστηκαν δεκάδες σχολικά εργαστήρια και πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την διοργάνωση, κάνοντας εμφανές το οτι το Comic N’ Play είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις μεγαλύτερες από τις διαθέσιμες υποδομές· πρόβλημα που θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο όσο η διοργάνωση αποκτούσε μεγαλύτερη απήχηση, αλλά που έδειχνε οτι υπήρχε κοινό και επαγγελματίες που ενδιαφέρονταν για την καλλιτεχνική πρόταση του Comic N’ Play.

Την διοργάνωση τιμήσαν με την συμμετοχή τους ο Αυστριακός εικαστικός Wilfried Ploderer και ο Γάλλος δημιουργός κόμικς Marko, δημιουργός -ανάμεσα στ’ άλλα- μιας απολαυστικής παιδικής σειράς κόμικς, εμπνευσμένης από την εμπειρία του «Μεγάλου Πολέμου» (Les Godillots). Ακόμα, ο Γάλλος δημιουργός David Prudhomme και το ζευγάρι Ιταλών δημιουργών E. Stamboulis και A. Mennillo και τέλος, ο Steve Woods, που έριξε την αυλαία της διοργάνωσης με το μικρό αφιέρωμα ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, από το αρχείο του 8ou Τ.I.S.F.F. (προσφορά του διευθυντή του κ.  Γ. Ζαχόπουλου).

Το Comic N’ Play, πάνω ακριβώς που είχε κατορθώσει να στεριώσει επιτέλους μια στέγη, διαπίστωνε πως είναι μια πολυεκδήλωση που μόλις μετά βίας μπορούσε να προσφέρει στο κοινό -μέσα σε τέσσερις μέρες- την εμπειρία της γνωριμίας με δημιουργούς, εργαστηριών από καταξιωμένους επαγγελματίες, θεματικές κινηματογραφικές προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών, αυτοεκδόσεις και ένα πλούσιο και εξειδικευμένο bazaar εκδόσεων κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.