Blog

FANTASTICON 2016 – 2o Πανελλήνιο φεστιβάλ για το φανταστικό

Για δεύτερη χρονιά θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα η πολυεκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον χώρο του φανταστικού, σε όλες τις εκφάνσεις του: εικονογράφηση, λογοτεχνία, comics, παιχνίδια.

To νέο ραντεβού για τους θιασώτες του χώρου του φανταστικού στην χώρα μας δόθηκε για τις 1 και 2 Οκτωβρίου, στην Αθήνα και πάλι στον  γνώριμο χώρο του κτιρίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλείας, στο Κολωνάκι.

To Fantasticon είναι το πρώτο ευρύ και οργανωμένο φεστιβάλ τέχνης το οποίο έχει στόχο την επί της ουσίας υποστήριξη και διάδοση της κουλτούρας του φανταστικού στη χώρα μας. Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τα παιχνίδια και τις εικαστικές τέχνες.

Μέσα από μια σειρά από εκδηλώσεις, σχετικές με τον χώρο του φανταστικού, το φεστιβάλ προωθεί την περαιτέρω διεύρυνση αυτού του χώρου τέχνης και τη διάδοσή του σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό.

Το πρώτο Fantasticon διοργανώθηκε πέρυσι, την άνοιξη του 2015, από τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων του Φανταστικού “, ο οποίος ιδρύθηκε με στόχο την υλοποίησή του φεστιβάλ και αποτελείται από δραστήρια άτομα, καταξιωμένους καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χώρου. Βασικό του μέλημα ήταν και είναι τόσο η εξαφάλιση της αυθεντικής αντιπροσώπευσης του φανταστικού στην Ελλάδα, όσο και η δημιουργία μιας πρωτόγνωρης εμπειρίας για όλους τους συμμετέχοντες, ξεκινώντας έτσι έναν θεσμό που θα φερει κοντά όλους τους ανθρώπους και συλλογικότητες/επιχειρήσεις της χώρας μας που δραστηριοποιούνται σήμερα με  κάποιο τρόπο στον χώρο του φανταστικού.

Στην φετινή διοργάνωση, που να τονίσουμε πως έχει ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα μπορούν να απασχοληθούν είτε παίζοντας κάποια απο τα sessions με επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων που θα στηθούν εκεί κατα την διάρκεια του διημέρου ( είτε pen & paper, είτε επιτραπέζια), να παρακολουθησουν διαγωνισμούς cosplay ή τις απονομές βραβείων για τα καλύτερα διηγήματα ή ψηφιακά έργα τέχνης που υπέβαλαν δημιουργοί στους αντίστοιχους φετινούς διαγωνισμούς, ενώ τέλος μπορούν να παρακολουθήσουν μια πληθώρα απο βιβλιοπαρουσιάσεις, σεμινάρια δημιουργικής γραφής και εκτελέσεις μουσικών έργων.

Φυσικά στον χώρο θα λειτουργεί και bazaar εκθετών, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν βιβλία, comics και παιχνίδια, εμπνευσμένα απο τους αγαπημένους τους ήρωες στον χώρο του φαταστικού και όχι μόνο (Anime House, εκδόσεις Web Comics, Comicon Shop, Fantasy shop, Kάισσα ) ή να επικοινωνήσουν με εκπροσωπους διαφόρων συλλόγων (π.χ. Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ.) που ασχολούνται με το αντικείμενο.

Παρόντες θα είναι τέλος και δημιουργοί comics, που είτε θα μιλήσουν για το έργο τους είτε θα διαθέτουν prints και άλλες δημιουργίες τους προς πώληση, είτε θα βρίσκονται εκεί για να συνομιλήσουν με το κοινό. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τους: Σπύρο Αρμένη, Αλεξία Οθωναίου και Όθωνα Νικολαΐδη.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην σχετική ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.fantasticon.gr/fantasticon2016/

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.