Blog

Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον…Ντένις τον Τρομερό!

Δεν θα μπορούσε να βρεί καταλληλότερη αφορμή/συγκυρία για να μας επιβεβαιώσει την συμμετοχή του στην 15η διοργάνωση του comic ‘n’ play απο την γιορτή του Halloween το πιο σκανταλιάρικο αγόρι της αγγλικής σκηνής των comics…

O Ντένις ο Τρομερός (Dennis The Menace), ένας χαρακτήρας που το όνομα του είναι πλέον συνώμυμο στην καθομιλουμένη μας με το χάος και την καταστροφή, είναι ένα ατίθασο, ανεκδιήγητα κακότροπο και αναμαλλιασμένο σχολιαρόπαιδο, που με μοναδική συντροφιά του τον πιστό του σκύλο “Δαγκάνα”(Gnasher) και με μόνο εργαλείο μια σφεντόνα, γεμίζει τις σελίδες του αγγλικού πριοδικού comics ΒΕΑΝΟ από τον Μάρτιο του 1951! Στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό έγινε γνωστός μέσα απο τα strips που εκδίδονταν απο το πολυθεματικό περιοδικό comics “Βαβούρα“, αλλά και πιο πρόσφατα μέσω των εκδόσεων Άλφα Μι.

Aποτελώντας τον αρχετυπικό χαρακτήρα του “άτακτου παιδιού”, ο Ντένις o Tρομερός συνήθως εξαντλεί την  επινοητικότητα του για να καταφέρνει να κάνει δύσκολη την ζωή των γύρω του και κυρίως του Walter, ενός αγαθιάρη συνομήλικου του, που μερικές φορές όμως μας αποδυκνύει πως στην ζωή “γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος”! Ο Nτένις ο Τρομερός, μετά απο 65 χρόνια συνεχους παρουσίας αποτελεί την “ναυαρχίδα” των strips του ιστορικού περιοδικού ΒΕΑΝΟ (που ξεκίνησε να εκδίδεται προπολεμικά) και έχει εμπνεύσει την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, βινετοπαιχνίδια, θεματικό πάρκο και λίαν προσφάτως και ένα musical!

Στον αναρχικό και περιπετειώδη αυτό κόσμο της γειτονιάς του Nτένις του Τρομερού, θα μας ξεναγήσει ο επί σειρά ετών συνεργάτης του περιοδικού BEANO, δημιουργός comics Nigel Parkinson με την έμπιστη συνεργάτιδα του στο χρώμα  Nika Nartova, ως  επίσημοι  προσκεκλημένοι της 15ης έκθεσης του comic ‘n’ play! Oι δύο σημιουργοί θα βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια του φετινού μας 15ου φεστιβάλ comics και επιτραπέζιων παιχνιδιών (16 με 18 Δεκεμβρίου 2016) και θα μοιραστούν με τους επισκέπτες της έκθεσης μας τις εμπειρίες τους απο την συνεργασία τους με ένα απο τα μακροβιώτερα και σπουδαιότερα comic strip της 9ης τέχνης!

Βιογραφικά των δύο δημιουργών μπορείτε φυσικά να διαβάσετε στο πεδίο Φετινοί Προσκεκλημένοι του ιστοτόπου μας.

Λίαν συντόμως, θα ανακοινωθεί και η λίστα των λοιπών καλεσμένων της φετινής μας διοργάνωσης, που πλέον συμπληρώνει ένα κύκλο ζωής 15 ετών και έτσι αποτελεί την μακροβιότερη διοργάνωση του ειδους της στην χώρα μας!

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.