Blog

Τα parties της φετινής διοργάνωσης – Comic N’ Play 2016

Ο πόλεμος και η τέχνη πάντα χρειάζονται κάποιο πάρτι για επιδόρπιο. Και όταν μιλάμε για πόλεμο, δεν εννοούμε κανονικό, αλλά την ιστορική αναπαράσταση πραγματικών μαχών, μέσα από τα παιχνίδια στρατηγικής. Και όταν μιλάμε για τέχνη εννοούμε πάντα την τέχνη των κόμικς.

Ένα πάρτι είναι πάντα καλή ευκαιρία για γνωριμία και ανταλλαγή ιδεών, σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και πάντα η έκφραση των εντυπώσεων είναι ευπρόσδεκτη από τους δημιουργούς. Για να υπάρχουν όλα αυτά, πρέπει να υπάρχει και κατάλληλοι χώροι για αυτές τις «μυστηριώδεις» συναντήσεις και σωστοί οικοδεσπότες.

 Τα πάρτι ξεκινάνε λοιπόν, από την μέρα των εγκαινίων, όπου ένα ποτήρι κρασί προσφέρει ένα από τα πιο παλιά rock/metal στέκια της πόλης, το rock bar Dizzy Dolls. Αλλά αυτό είναι μόνο το ορεκτικό, γιατί το πάρτι συνεχίζεται στα Λαδάδικα και στο μοναδικό U Flekú Garden Βrew Pub στην Πλ. Μοριχόβου. Ένας νέος χώρος που γρήγορα κέρδισε την εκτίμηση του Θεσσαλονικιώτικου κοινού. Η τεράστια ποικιλία από μπύρες και με έμφαση στις Primator, BrewDog, Mikkeller και την ελληνική Σόλο… σε τιμές που μόνο εκεί μπορείς να βρεις. Και πάντα με την σφραγίδα του Aristotelis Amperiadis και της Amperiadis Beers. Αλλά αν η «λόρδα» δηλώνει διακριτικά την παρουσία της, υπάρχει λύση και σε αυτό. Ποικιλία από λουκάνικα, κότσι και μοναδική πίτσα είναι μερικές λύσεις, αλλά όχι οι μόνες.

Η δεύτερη μέρα της έκθεσης είναι η Παρασκευή 16 Δεκέμβρη και αφού χαζέψετε τις δημιουργίες από Έλληνες κομίστες και αγοράσετε κάποιο από τα έργα τους, ένα αυτόγραφο, αλλά και μια συζήτηση μαζί τους είναι απαραίτητά. Και πάντα ένας χαλαρός χώρος, όπως το Wonderwall-The Roof ’n’ Roll Hall στην Αιγύπτου 16Α στα Λαδάδικα, είναι ο κατάλληλος για αυτό. Η έκθεση σκίτσων του Σταύρου Κιουτσιούκη στον πρώτο όροφο, είναι ακόμα μια όμορφη, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα έκπληξη που σας περιμένει και με τίτλο Polaroids. Μπορείτε να μάθετε και την ιστορία, που συνοδεύει το κάθε έργο, συνομιλώντας με τον δημιουργό. Στο ισόγειο σας περιμένει ολοκαίνουργιος χώρος με μουσικές από άλλες δεκαετίες, που θα επιμεληθεί ο Jacek Maniakowski με τις Echo Adventures του. Οι παραβρισκόμενοι θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ Κακοφωνιξ, καθώς και την ελευθερία να ολοκληρώσουν το show τους, όσο και κακόφωνοι και να είναι. Και το φεστιβάλ αυτό λαμβάνει χώρα κάθε Τρίτη στην ταράτσα του Wonderwall.

Ένα Σαββάτο στην Θεσσαλονίκη ποτέ δεν είναι ίδιο με ένα άλλο και το ξέρουν όλοι. Αλλά το συγκεκριμένο Σαββάτο θα ξεκινήσει από πιο νωρίς και από το Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου διεξάγεται η 15η έκθεση Comic ‘N’ Play με τίτλο “ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ“. Αλλά συνεχίζεται σε έναν πλέον κλασικό χώρο, στο Εightball Club στην Πίνδου 1, στα Λαδάδικα, γνωστό και σαν Οκτάμπαλο . Τα πράγματα αγριεύουν κάπως με έναν όμορφο τρόπο, ταιριαστό για την καλύτερη μέρα της εβδομάδας. Ο Νικος  του The nephilim metal store θα επιλέγει μουσικές σε ένα πρόγραμμα με άξονα τους System Of A Down και σε μια ατμόσφαιρα ενός rock club. Μιας και οι περισσότεροι έχουν πια γνωριστεί, μια εκτόνωση που συνδυάζει τις έννοιες Εightball, Σαββάτο και Θεσσαλονίκη, σίγουρα δε μπορεί να είναι συνηθισμένη, αλλά σίγουρα θα μείνει αξέχαστη. Και οι εκπλήξεις δεν θα σταματήσουν εκεί… σε μια βραδιά που πιθανώς θα τελειώσει νωρίς… το πρωί.

Με λίγο κολλύριο, μια ασπιρίνη και καλή μπουγάτσα μπορεί να ξεκινήσει και η Κυριακή. Μια γεμάτη μέρα για την 15η έκθεση Comic ‘N’ Play, αλλά τα πάρτι συνεχίζονται και την σκυτάλη παίρνει ο φιλόξενος χώρος του Οtto Dix Βeer Bar Restaurant. Σε πιο κυριλέ ρυθμούς με εκλεκτές μουσικές, αλλά το ίδιο εκλεκτά πιάτα. Όλα αυτά θα συμβούν στην Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 44, μακριά από την πολυκοσμία των Λαδάδικων πια. Η κουβέντα έχει τον πρώτο λόγο, παρέα με μεγάλη ποικιλία ελληνικών ζύθων. Όμως, ο οικοδεσπότης Ο Mιχάλης Γεωργιάδης έχει να μας προσφέρει και άλλα. Με μια Ροδίτικη μπύρα ΒΑΠ έχουμε και μια δώρο! Ο διώροφος χώρος είναι κατάλληλος για ένα νοητικό ταξείδι σε άλλες εποχές, όταν τον δρόμο στόλιζαν παν έμορφα νέο-κλασικά κτήρια, τα οποία φέρνουν και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Σίγουρα ο οικοδεσπότης θα σας πει κάποια και κάποιες άλλες θα μάθετε από τους Θεσσαλονικείς παραβρισκόμενους και είναι απίθανο να μην τις βρείτε ενδιαφέρουσες. Οι μοναδικοί μεζέδες θα βοηθήσουν σίγουρα στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Η Δευτέρα είναι χαλαρή για την 15η έκθεση Comic ‘N’ Play, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να κάνουμε ακόμα μια συνάντηση/ πάρτι. Η σειρά έχει η περιοχή της πλατείας Ναβαρίνου, ακριβώς δίπλα στα αρχαία ρωμαϊκά ανάκτορα. Ο χώρος είναι το Bolivar, ένα rock στέκι με φιλικό περιβάλλον, αλλά και φιλικές τιμές και ο οικοδεσπότης Μίμης θα μας συνοδέψει με κλασικές παλιο-ροκιές. Κατάλληλη μέρα, αλλά και ο χώρος για οργάνωση μελλούμενων συναντήσεων και αποτίμηση όλης της εκδήλωσης. Ακόμα και για εδραίωση της κάθε γνωριμίας με ανταλλαγές τηλεφώνων και προφίλ στο facebook και twitter ή άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το μπαρ βοηθάει, αν και επιβάλει, οι θαμώνες να γίνουν μια παρέα, πάντα σε κλασσικούς Θεσσαλονικιώτικους ρυθμούς και πολλλλλά λλλλλλάμδα.

Αλλά υπάρχει ακόμα και το κερασάκι στην τούρτα των πάρτι, που δεν είναι και τόσο μικρό για την ακρίβεια. Είναι το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Πάρτι του Comic ‘N’ Play και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου. Χωρίς το Bazaar, ότι κόμικς αγοράσατε το αγοράσατε και ότι δεν αγοράσατε θα το βρείτε σε επίλεκτα καταστήματα ή θα περιμένετε για έναν χρόνο ακόμα, όμως εμείς το βραδυ της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου θα παρτάρουμε μέχρι να αντέξουμε. Τα μοναδικά κοκτέιλ φτιαγμένα από τα άξια χέρια της Ilona και σαν να βγήκαν από τις σελίδες μιας ιστορίας κόμικς. Όσους δεν γνωρίσατε και δεν είδατε τις προηγούμενες μέρες, μπορείτε να το κάνετε αυτό το βράδυ. Οι Echo Adventures σε rock ρυθμούς από τον Jacek Maniakowski, θα είναι η παρέα στα αυτιά σας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Η ομάδα stand up comedy του Μαιευτηρίου αλλά και οι πολλές – πολλές κληρώσεις δώρων από χορηγούς και υποστηρικτές της Comic ‘N’ Play. Και θα κλείσει με την ανανέωση για του ραντεβού για μια ακόμα χρονιά.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.