Blog

Ο δαίμων του τυπογραφείου…

Στα 15 χρόνια της διοργάνωσης μας, μονάχα δύο φορές ο δαίμων του τυπογραφείου κατάφερε να τρυπώσει και να μας “χαλάσει” τα σχέδια μας…Λυπούμαστε βεβαια ιδιαιτέρως που αυτή η δεύτερη φορά συνέπεσε με την 15η επέτειο της διοργάνωσης μας…

Το πρωτο “χτύπημα” είχε γίνει στην έκθεση “Φούσκες“, το 2002, όταν με έκπληξη διαπιστώσαμε, αφού είχε εκτυπωθεί ο ομότιτλος κατάλογος/λεύκωμα, πως έλειπε μία σελίδα απο την ιστορία του δημιουργού Γιώργου Δουτσιόπουλου.

Δεκατρείς εκθέσεις αργότερα και ενώ θα έπρεπε η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας να λειτουργεί αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους ατυχήματα, ο “δαίμων” του τυπογραφείου μας ξαναχτύπησε και μάλιστα πολλαπλώς! Πλέον όμως η τεχνολογία του διαδικτύου μας επιτρέπει να αποκαταστήσουμε, έστω σε κάποιο βαθμό, τα λάθη αυτά.

Ιδού λοιπόν η χαμένη ιστορία της φετινής μας εκθέσεως. Ένα αληθινό δισέλιδο διαμάντι, που δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις σελίδες του καταλόγου “Αστεία Πράγματα”, από τoν πολλά υποσχόμενο δημιουργό comics Νίκο Καμπασελέ

Ο δραστήριος δημιουργός, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, έχει ξανασυμμετάσχει σε προηγούμενη έκθεση του comic n’ play και μάλιστα προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως διερμηνέας απο την γαλλική γλώσσα στα ελληνικά, διευκολύνοντας έτσι τον περυσινό προκεκλημένο μας David Prudhomme στην διεξαγωγή του εργαστηρίου του.

Eίμαστε σίγουροι οτι τα έργα του Νίκου Καμπασελέ θα ξαναπασχολήσουν πολύ σύντομα τους θιασώτες της 9ης τέχνης και γι’ αυτό θα χαρούμε να είμαστε απο τους πρώτους που θα σας παρουσιάσουν κάποια νέα του δουλειά!

Νίκος Καμπασελέ (Αθήνα, 1986)

Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, τομέας ζωγραφικής.
Master 1 και 2 στην Ecole Européenne Supérieure de l’Image (Angoulême, Γαλλία), τομέας κόμικς. Υπότροφος του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και της Νομαρχίας του Poitou-Charentes.
Έχει εικονογραφήσει βιβλία για τις εκδόσεις της Εστίας.
Οργανώνει ετήσια εργαστήρια κόμικς στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη.
Εργάζεται στο Παιδικό Χωριό S.O.S. Θράκης ως εκπαιδευτής ζωγράφος.
Το πορτραίτο του Νίκου Καμπασελέ που συνοδεύει το παρών άρθρο είναι μια αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του δημιουργού.
Η γραφιστική επιμέλεια των σελίδων έγινε από τον Bernardo Hoffmann.
 
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ/ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΛΗ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΣΑΣ,  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.