Blog

Νέο δημιουργικό εργαστήριο σχεδίασης manga.

Ένας νέος κύκλος μαθημάτων σχεδίασης comics ξεκινάει στην Θεσσαλονίκη στον πολυχώρο “Κήπος“.

Πιο συγκεκριμένα ο δημιουργός comics και συνεργάτης του Comic N’ Play  Aλέξανδρος Παπαγιάγκου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: “Γνωριμία με τον κόσμο των Manga“, την Πέμπτη 19/1 στις 20:00,  στην οδό Ορφανίδου 6 (συνοικία “Φραγκομαχαλά”), όπου θα μιλήσει για την ιστορία των manga και στη συνέχεια θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του σεμινάριου. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τέλος την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για τυχόν απορίες τους.

Το manga είναι η Ιαπωνική εκδοχή της ένατης τέχνης. Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου λοιπόν είναι η μελέτη των χαρακτηριστικών και των κανόνων που διέπουν αυτή την τέχνη, αλλά και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του, που το διαχωρίζουν από τα “δυτικά ξαδέρφια του”. Στο πλαίσιο των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το manga, τόσο από την πλευρά του σχεδιαστή, όσο κι από αυτή του σεναριογράφου. Τα μαθήματα θα διαρκούν τρεις ώρες με τουλάχιστον ένα διάλειμμα στη μέση του μαθήματος. Το πρώτο μέρος θα είναι αφιερωμένο στο σχέδιο, ενώ το δεύτερο στη θεωρία και την δημιουργία ιστορίας.

Να τονίσουμε εδώ πως ο δημουργός Αλέξανδρος Παπαγιάγκου έχει πολλάκις αναλάβει την διεξαγωγή εισαγωγικών σεμιναρίων με το συγκεκριμένο αντικείμενο, τόσο στην πιό πρόσφατη όσο και σε περασμένες διοργανώσεις του comic n’ play με εξαιρετική επιτυχία! Διαβάστε σχετικά εδώ.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό πρόγραμμα του περιεχομένου των μαθημάτων:

  1. Χαρακτηριστικά του Manga, υλικά & τεχνικές του Mangaka, πρόσωπα./Γράφοντας με εικόνες.
  2. Περαιτέρω μελέτη του προσώπου, δημιουργία χαρακτήρων./Ανάμεσα στα καρέ.
  3. Αναλογίες του ανθρώπινου σώματος./Χρονικές αναλογίες.
  4. Άκρα, ρούχα & Chibi./Ακολουθώντας μία “σεναριακή γραμμή”.
  5. Βασική προοπτική, δημιουργία χώρου./Συνεργασία με το σχέδιο, δημιουργία χαρακτήρων.
  6. Τοπία, προοπτική στο σώμα, δυναμικότητα./Πρώτα βήματα δημιουργίας ιστορίας.
  7. Σχεδιασμός σελίδας, χρώμα, ειδικά & ηχητικά εφέ./Ντεκουπάζ, storyboard, ρυθμοί ανάγνωσης, καθοδήγηση αναγνώστη.
  8. Σύνοψη, πως ολοκληρώνεται ένα manga, συζήτηση.
    Εισηγητής: Αλέξανδρος Παπαγιάγκου

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ τρίωρες συναντήσεις, (24 διδακτικές ώρες συνολικά) και το συνολικό κόστος της συμμετοχής τιμάται στα 150 ευρώ (135 φοιτητικό/ανέργων).

Για την συνάντηση/εκδήλωση γνωριμίας περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε μέσω της σελίδας που δημιούργησε ο ίδιος ο εισηγητής μέσω facebook:

Να σημειώσουμε εδώ πως στον ίδιο χώρο (Κήπος) φιλοξενούνται εδώ και κάποιο διάστημα και δύο αλλά εξίσου ενδιαφέροντα εργαστήρια, που αφορούν στην τέχνη του stop motion και των comics, με εισηγητή τον δημιουργό comics Γιάννη Τεξή.

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και για πλήρες πρόγραμμα των εργαστηρίων που είναι εκεί διαθέσιμα αυτή την περίοδο μπορείτε να βρείτε στον ιστοτόπο τους:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.