Blog

ΙΜPRISONED SOUL

Ποιό σκοτεινό μυστικό μπορεί να κρύβει ένα περιαστικό άλσος;

Η Violet Goliner είναι μια έφηβη που βαριόταν αφόρητα την ζωή της μέχρι την ημέρα…που έχασε τον μικρό της αδελφό σε ένα δάσος! Το περιστατικό αυτό έμεινε ανεξήτηλο στην μνήμη της μέχρι και σήμερα· το μέρος, το κάστρο, ο παράξενος άντρας που την βοήθησε…ήταν μια ημέρα που δεν θα την ξεχάσει ποτέ όσο ζεί!

To “Imprisoned Soul” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη manga δουλειά της πολλά υποσχόμενης δημιουργού Δήμητρας Καζή, που σε μια χορταστική αυτοχρηματοδοτούμενη έκδοση ξετυλίγει την ικανότητα της τόσο στο σχέδιο, όσο και στην αφήγηση.

Χωρίς να προσπαθεί να ξεφύγει απο τα σχεδιαστικά ιαπωνικά στερεότυπα η Δήμητρα Καζή καταφέρνει να μας δώσει μια ιστορία που μετεωρίζεται μεταξύ της περιπέτειας και του μεταφυσικού, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό μέσα στο οποίο κινούνται χαρακτήρες που είναι παγιδευμένοι στο συμβολικό τους ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση. Με λεπτότητα, απλότητα αλλά και νεανική ευαισθησία το “Imprisoned Soul” μας δείχνει πως το ταξίδι της ενηλικίωσης πολύ συχνά συμπεριλαμβάνει την πάλη με “τέρατα” που δεν βρίσκονται απαραίτητα γύρω μας, αλλά…μέσα μας!

Σεβόμενη τέλος πιστά τις επιρροές της, η δημιουργός διατηρεί το παραδοσιακό ιαπωνικό format εκτύπωσης, που προϋποθέτει την αντίστροφη ανάγνωση των σελίδων, ενώ η γλώσσα του κειμένου είναι αποκλειστικά αγγλική, στοιχεία που ίσως ξενίσουν τον μη εξοικειωμένο αναγνώστη.

Aναμένουμε λοιπον σύντομα και την επόμενη δημιουργία της συγκεκριμένης mangaka, η οποία, απ’ ότι πληροφορούμαστε και διαπιστώνουμε, είναι πολυγραφότατη!

Το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε επικοινωνόντας ηλεκτρονικώς απευθείας με την δημιουργό στην διεύθυνση της: 
 
Τίτλος: Imrpisoned Soul
Σχέδιο, σενάριο: Δήμητρα Καζή
Γλώσσα: Αγγλικά
Διαστάσεις: 19 εκ. επί 13 εκ.
Περιεχόμενα: 80 σελίδες, ασπρόμαυρο
Αυτοχρηματοδοτούμενη έκδοση
Πρώτη κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2016
Τιμή: 8 €

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.