Blog

Σεμινάριο για την Ιστορία των Κόμικς στην “Λέσχη Φίλων Κόμικς”

Η Λέσχη Φίλων Κόμικς διοργανώνει Σεμινάριο Ιστορίας των Κόμικς με κύριο εισηγητή τον Γιάννη Κουκουλά, ιστορικό τέχνης και επιμέρους εισηγητές τον Πάνο Κρητικό, υποψήφιο διδάκτορα ΤΠΤΕ, εκπαιδευτικό και εκδότη (Ένατη Διάσταση) και την Μυρτώ Τσελέντη, πολιτισμική αναλύτρια, συγγραφέα και αρθρογράφο στο Comicdom.gr.

Η διάρκειά του θα είναι 30 ώρες , χωρισμένο σε δεκαπέντε δίωρα μαθήματα που θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, 19:30 – 21.30 στη ΛΕ.ΦΙ.Κ., (Ιερά Οδός 14), με στόχο την ιχνηλάτηση της διαδρομής και την κατανόηση της ιστορικής εξέλιξης της ένατης τέχνης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συσχέτιση των θεματολογικών, αφηγηματικών και εικαστικών τάσεων που διαμορφώθηκαν και των ρευμάτων που κυριάρχησαν ανά περίοδο με το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής τους. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα αμερικανικά κόμικς αλλά με εκτενείς αναφορές και ειδικά μαθήματα που θα αφορούν τα ευρωπαϊκά, τα ιαπωνικά και τα ελληνικά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται γενικότερα για την Ιστορία της Τέχνης, αλλά και ειδικότερα για την Ιστορία των Κόμικς, σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να κατανοήσουν περαιτέρω τη γλώσσα των κόμικς και να ερμηνεύσουν – μεταδώσουν το φαινόμενο της ευρείας διάδοσης και δημοφιλίας της ένατης τέχνης και των δυνατοτήτων της, σε καλλιτέχνες που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν το θεωρητικό και ιστορικό τους υπόβαθρο, σε φοιτητές και αποφοίτους Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, Καλών Τεχνών, Ανθρωπιστικών Σπουδών, Επικοινωνίας και Μέσων, Διακοσμητικής και Γραφιστικής, Πολιτισμικών Σπουδών κ.λπ., σε αναγνώστες των κόμικς, σε όσους και όσες αναζητούν την αμφίδρομη σχέση της τέχνης με τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις και πτυχές κάθε εποχής. Σε κάθε μάθημα θα δίνεται στους συμμετέχοντες περιληπτικό handout με το περιεχόμενο του μαθήματος και βασική βιβλιογραφία για περαιτέρω έρευνα. Όλα τα powerpoints του μαθήματος θα “ανεβαίνουν” κάθε εβδομάδα μέσω της mailing list που θα καταρτιστεί.

Αναλυτικό πρόγραμμα του περιεχομένου των μαθημάτων μπορείτε να διαβάσετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της Λέσχης Φίλων Κόμικς εδώ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 270 ευρώ (για τα μέλη της ΛΕ.ΦΙ.Κ., 240 ευρώ) και μπορεί να καταβληθεί σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος). Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Γεωργέλο, στο τηλέφωνο:  6979245617

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας των ενδιαφερομένων με τον εισηγητή του σεμιναρίου για ενημέρωση και μια πρώτη παρουσίαση και περιγραφή του περιεχομένου του. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.