Blog

Πρόσκληση δημιουργών για την 16η έκθεση του comic n’ play!

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους δημιουργούς κόμικς να συμμετάσχουν στην 16η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic n’ Play!

H έκθεση, συνεχίζοντας την παράδοση των πέντε τελευταίων διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2017 και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της γκαλερί Allatini-Dassault στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας.

Από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί και πάλι μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, ξένους προσκεκλημένους, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, και υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης.
Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομώνυμο κατάλογο έκθεσης.
Στην έκθεση μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί εφόσον λάβει υπόψη του τους παρακάτω όρους συμμετοχής!

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΚΣ COMIC Ν’ PLAY 2017

Α) Ο Τίτλος της Έκθεσης
Ο τίτλος της 16ης έκθεσης κόμικς, στα πλαίσια της εκδήλωσης του Comic n’ Play, είναι «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ» και κάθε δημιουργός καλείται να ερμηνεύσει τον συγκεκριμένο τίτλο κατά την κρίση του.

Β) Όροι, δικαιώματα και υποχρεώσεις κατά τη συμμετοχή στην έκθεση κόμικς.
Οι συμμετέχοντες δημιουργοί καλούνται να παραδώσουν μία αυτοτελή ιστορία κόμικς (ΌΧΙ γελοιογραφίες ή εικονογραφήσεις) λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:
1) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:
α) Η ιστορία θα πρέπει να κινείται μέσα στα πλαίσια του παραπάνω τίτλου/θεματικής. Επειδή στον κατάλογο της έκθεσης θα υπάρχει πίνακας περιεχομένων που θα αναφέρει τον τίτλο κάθε ιστορίας, συνιστάται στους δημιουργούς να αποφύγουν τον τίτλο «Αστροναύτες» ως τίτλο της ιστορίας τους.
β) Η κάθε ιστορία που θα υποβληθεί θα πρέπει να είναι αυτοτελής, πρωτότυπη και δεν θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί κάπου αλλού κατά το παρελθόν ή να αποτελεί τμήμα κάποιας άλλης, μεγαλύτερης ιστορίας που ο δημιουργός σκοπεύει να δημοσιεύσει στο μέλλον.
γ) Κάθε ιστορία πρέπει να φέρει σε εμφανές σημείο το ονοματεπώνυμο του δημιουργού/δημιουργών της.
δ) Για την φετινή έκθεση θα γίνουν δεκτές μόνον έγχρωμες ιστορίες.

2) ΕΚΤΑΣΗ:
Κάθε ιστορία θα πρέπει να εκτείνεται αυστηρά σε 2 (δύο) σελίδες.
 
3) ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕΛΙΔΩΝ:
Το τελικό μέγεθος του καταλόγου της έκθεσης θα είναι 17 επί 25 εκ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δημιουργήσουν μια ιστορία λαμβάνοντας υπόψη αυτές ως τις τελικές αναλογίες σχεδίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω διαστάσεις αφορούν το τελικό έντυπο και όχι την διάσταση των πρωτοτύπων που θα μας υποβάλετε, τα οποία θα προσαρμοστούν αναλόγως (σμίκρυνση). Οι πρωτότυπες σελίδες που θα εκτεθούν θα πρέπει να είναι σε διάσταση Α3.
 
4) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ:
Οι δημιουργοί θα πρέπει να στείλουν τις ιστορίες τους ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου ΤIFF, ανάλυση 300 dpi, στη διεύθυνση: kitrinoagori@gmail.com (Σταύρος Κιουτσιούκης)
Παρακαλείστε, κατά την υποβολή, να αναγράφετε στο μήνυμα σας το ονοματεπώνυμο σας και τον τίτλο του έργου σας ώστε να διασφαλιστεί ηλεκτρονική λήψη. (π.χ. subject: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ)
5) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ:
Τελική ημερομηνία παράδοσης των ιστοριών ορίζεται η 22-09-2017.
Για λόγους που αφορούν τον προγραμματισμό της έκδοσης και τον σχεδιασμό του καταλόγου της έκθεσης, για οποιαδήποτε ιστορία παραληφθεί μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η οργανωτική επιτροπή ΔΕΝ εγγυάται την ένταξη της στον κατάλογο. Παράλληλα, για όσες ιστορίες αποσταλούν μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την ανάρτηση τους στον εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
 
6) ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
O κάθε δημιουργός (σεναριογράφος ή σχεδιαστής) δικαιούται μονάχα μία (1) συμμετοχή στην έκθεση/κατάλογο (δεν επιτρέπεται δηλαδή να συμμετάσχει με περισσότερα από ένα έργα, είτε ως αυτόνομος δημιουργός, είτε σε συνεργασία με άλλους στο σενάριο ή/και στο σχέδιο).
 
7) ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
Κάθε συμμετοχή πρέπει να συνοδεύεται από σύντομο βιογραφικό του δημιουργού (έως 50 λέξεις) και θα πρέπει να συνοδεύεται από μικρή φωτογραφία ή προσωπογραφία του δημιουργού, εν είδει thumbnail.
Για να αποφευχθούν τυχόν σφάλματα, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες δημιουργοί να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και τη φωτογραφία τους, σε ξεχωριστό μήνυμα, αλλά στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (kitrinoagori@yahoo.com) και με την ακόλουθη μορφή: π.χ. subject: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
8) ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ:
Η διοργάνωση, το στήσιμο και η υλοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης βασίζεται, όλα αυτά τα χρόνια, στην εθελοντική συμμετοχή και εργασία ανθρώπων που αγαπούν τα κόμικς και τα επιτραπέζια παιχνίδια και που απολαμβάνουν να αφιερώνουν χρόνο σε αυτά. Όμως, μια πολυσύνθετη εκδήλωση όπως είναι το Comic n’ Play απαιτεί χρόνο και κόπο για την επιτυχή διεξαγωγή της. Για την όσο το δυνατό πιο ισομερή κατανομή των οργανωτικών βαρών, κάθε συμμετοχή στην έκθεση κόμικς είθισται να συνοδεύεται και από τη φυσική παρουσία και ενεργό συμμετοχή του συμμετέχοντος δημιουργού κατά τη διαδικασία στησίματος/ξεστησίματος και επιτήρησης της έκθεσης. Όλα αυτά γίνονται, φυσικά, βάση προγραμματισμού και λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις των δημιουργών. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ενεργή συμμετοχή και η παρουσία σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της εκδήλωσης κρίνεται επιθυμητή και ουσιαστικής σημασίας.
 
9) ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ:
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δημιουργός έχει το δικαίωμα να αναρτήσει το έργο του/της στην έκθεση, είτε στην πρωτότυπη του μορφή, είτε σε αντίγραφο/εκτύπωση (της οποίας το κόστος αναλαμβάνει ο ίδιος), σε κάδρα που παραχωρούνται από τη διοργάνωση (μέχρι δύο κάδρα, διαστάσεων 50 επί 70 εκ. έκαστο).
 
10) ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ:
Κάθε δημιουργός έχει το δικαίωμα να παρουσιάσει στον ειδικό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου που διατίθεται για αυτόν τον σκοπό, ποσότητα από τίτλους αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων στις οποίες συμμετέχει ή έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου, η παρουσίαση αυτή γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως ώστε να καθοριστεί η διαδικασίας αποστολής και παραλαβής των εντύπων αλλά και η σωστή τους διάθεση. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν να παρουσιάσουν και να διαθέσουν τις εκδόσεις τους κατά τις ημέρες της εκδήλωσης αλλά δεν συμμετέχουν στην έκθεση, παρακαλούνται πρώτα να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dalalion_rex@hotmail.com (Νίκος Δαλαμπύρας).
 
11) ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ:
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δημιουργός δικαιούται τρία (3) αντίτυπα του καταλόγου της έκθεσης με τίτλο «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ» στον οποίο περιλαμβάνεται η ιστορία του/της. Ο κατάλογος αυτός θα εκδοθεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την διάθεση των αντιτύπων. Η παρουσία των συγκεκριμένων ιστοριών στον κατάλογο της έκθεσης αφορά αποκλειστικά τη συγκεκριμένη έκδοση και δεν δεσμεύει τους δημιουργούς- σε περίπτωση που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το έργο τους μελλοντικά αλλού- κατά οιονδήποτε τρόπο, απέναντι στη Ένατη Διάσταση ΑΜΚΕ.
 
12) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΟΜΙΚΣ:
Την έκθεση κόμικς στα πλαίσια του Comic n’ Play 2017 με τίτλο «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ» θα επιμεληθεί και θα συντονίσει ο δημιουργός κόμικς Σταύρος Κιουτσιούκης.
 
13) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής αναβάθμισης της έκθεσης κόμικς που συνοδεύει την εκδήλωση Comic ’n Play σχηματίζεται, για πρώτη φορά, μια καλλιτεχνική επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει τα υποβληθέντα έργα. Η επιτροπή αυτή θα είναι πενταμελής και τα μέλη της θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο. Στόχος της επιτροπής είναι να οριοθετήσει και να εξασφαλίσει το ελάχιστο καλλιτεχνικό επίπεδο που οφείλει να διατηρεί κάθε υποβληθείσα ιστορία. Η καλλιτεχνική επιτροπή ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ότι όλες οι υποβληθείσες ιστορίες θα πλαισιώσουν την έκθεση κόμικς ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ή θα περιληφθούν στον ομώνυμο κατάλογο έκθεσης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση kitrinoagori@yahoo.com.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.