Blog

Μαθήματα κόμικς για ενήλικες μέσω e-learning στο Ε.Κ.Π.Α.!

Το πρώτο σεμινάριο για κόμικς, με πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι γεγονός!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώντας κόμικς: Ιστορία, Γλώσσα, Είδη και Τεχνικές Αφήγησης» έχει ως σκοπό οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για την ιστορία και την εξέλιξη του Μέσου των κόμικς, αλλά και τα διαφορετικά είδη και τις φόρμες τους. Επιπλέον, θα γνωρίσουν όλα τα στάδια κατασκευής μιας ιστορίας κόμικς και την πορεία της, από το σενάριο και το σχεδιαστήριο ως τη δημοσιοποίησή της, μέσω μιας έκδοσης ή την ανάρτησή της στο internet.

Με το πέρας του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν εξοικειωθεί με το χτίσιμο μιας ιδέας comic strip (σύντομης αυτοτελούς ιστορίας σε συνέχειες) με 2 έως 4 στριπάκια, την υλοποίηση μιας 2σέλιδης ιστορίας σε δοσμένο σενάριο, και τη δημιουργία μιας εξολοκλήρου δικής τους 2σέλιδης ιστορίας κόμικς. Τέλος, θα έχουν λάβει μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές για την δημοσιοποίηση των ιστοριών τους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, όπως και τη χρήση των κόμικς στην εκπαιδευτική διαδικασία (σε σχολεία, εργαστήρια, ομάδες κ.λπ.).

Διδάσκων και συγγραφέας του προγράμματος είναι ο Αντώνης Νικολόπουλος (SOLOUP), (Ph.D) διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Eπικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δημιουργός κόμικς (graphicnovel «Αϊβαλί»), γελοιογράφος στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και συγγραφέας του βιβλίου «Τα Ελληνικά Κόμικς».

Το σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 4 μηνών και θα συμπεριλαμβάνει 16 μαθήματα σε 5 κύκλους μαθημάτων γεμάτους με κόμικς! 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 και η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την σχετική αίτηση συμμετοχής, αλλά και πληροφορίες σχετικές με τα δίδακτρα κλπ., επισκεπtόμενοι την σχετική ιστοσελίδα του Ε.Κ.Π.Α.:

https://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.