Blog

“Ο Μr. Comics” έρχεται στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos!

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στον χώρο της “Mπλέ Πλατείας” στο 1ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου “Μediterranean Cosmos” η δράση με τίτλο “Μr. Comics“, που πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 14 Oκτωβρίου!

Η δράση αυτή, που συμπεριλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας, περιλαμβάνει έξυπνα παιχνίδια/ασκήσεις ζωγραφικής, που σκοπό έχουν να ερεθίσουν την παιδική φαντασία, ενώ συγχρόνως διδάσκουν τους βασικούς κώδικες επικοινωνίας των comics (εκφράσεις προσώπων, μπαλονάκια διαλόγου, αλληλουχία εικόνων, οικονομία στην έκφραση κλπ.). Ανάμεσα στα παιχνίδια αυτά συμπεριλαμβάνεται και η χρήση μιας φωτοτράπεζας, όπου οι μικροί επισκέπτες (αλλά γιατί όχι και οι πιό ενήλικες συνοδοί τους;) θα μπορούν να σχεδιάσουν και έπειτα να χρωματίσουν τον φανταστικό πιτσιρικά υπερ-ήρωα που ακούει στο όνομα “Mr. Comics” και ο οποίος αποτελεί την μασκότ της δράσεως αυτής (δια χειρός Σταύρου Κιουτσιούκη!), αλλά και την βοηθό του την “Lady Comics”! Παράλληλα, θα παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα να σχεδιάσουν μια μεγάλη γκάμα από γνωστούς ήρωες κόμικς και ταινιών κινουμένων σχεδίων, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο εκμάθησης 3D origami, υπό την επιμέλεια του “Xάρτινου Κόσμου“! Τέλος, οι ενήλικες συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια προσωπογραφία-καρικατούρα τους, από τον δημιουργό κόμικς Γιάννη Τεξή!

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές, που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου (5 έως 14), είναι εντελώς δωρεάν και στους συμμετέχοντες παρέχεται όλη η απαραίτητη γραφική ύλη.

Οι εμψυχωτές/δάσκαλοι, όλοι τους γνωστοί δημιουργοί comics από την Θεσσαλονίκη, θα βρίσκονται στον χώρο της παρέμβασης από τις 17.00 μ.μ. μέχρι και τις 21.00 μ.μ. από την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου μέχρι και  Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τις 19.00 μ.μ.  το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες της δράσης με τίτλο “Mr. Comics” είναι:

 επιμέλεια & διοργάνωση: Nικος Π. Δαλαμπύρας

εικονογράφηση: Σταύρος Κιουτσιούκης

Εργαστήρια comics: Νίκος Δαλαμπύρας
                               Έφη Θεοδορωπούλου
                               Σέργκο Μπαντογιάν
                               Γιάννης Τεξής
 
εμψυχώτρια: Μαρία-Ευδοκία Καρδάρα
 
Eργαστήριο 3D origami: “Χάρτινος Κόσμος”
                                Βασίλης Καλοπαναγιώτης &
                                Παρασκευή Λουκιανίδου
 
Η δράση του “Mr. Comics” είναι μέρος του Kids World, μιας σειράς δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά που διοργανώνει το Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης και συμπριλαμβάνει πληθώρα από εκδηλώσεις. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές είναι κουκλοθέατρο, εργαστήριο κατασκευής ρουχων, τον παιδότοπο της LEGO κ.α., που θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες του εμπορικού κέντρου μέχρι και το Σάββατο 21 Oκτωβρίου!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.