Blog

ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΧΛΟΗ

Η περιπέτεια του Χάρι στην γεμάτη θρύλους -ιστορικούς και φανταστικούς- Ελλάδα της αρχαιότητας συνεχίζεται…
 
Μερικά χρόνια μετά την ντεμπούτο ολοκληρωμένη του αυτοχρηματοδοτούμενη κυκλοφορία με τίτλο “Χάρις και Λυσίας“, ο εικαστικός Χρήστος Κούντουρας επιστρέφει με ένα ακόμα πολυσέλιδο άλμπουμ, μέσω του οποίου επιχειρεί να μας ταξιδέψει σε μια ελληνική αρχαιότητα, μέσα από την δική του ιδιαίτερη οπτική ματιά. Εκεί, σε ένα ρεαλιστικό και ιστορικά ακριβές περιβάλλον, κινούνται και συνδιαλάσσονται τα πλάσματα του μύθου με τις ιστορικές προσωπικότητες, το σεξ είναι απενοχοποιημένο και οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων ισορροπούν μεταξύ σχεδόν θεατρικής πρόζας και παραστατικότητας. 
 
Ο ήρωας Χάρις μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της δυναστείας των Αργεάδων Πέλλα και επιχειρεί να γλυτώσει τον σύντροφο του Λυσία από τις ίντριγκές που υφαίνει η βασιλομήτωρ Ολυμπιάδα. Στο πλευρό του βρίσκεται η ατίθαση και μυστηριώδης Χλόη.
 
Για μια ακόμη φορά, το έργο του Χρήστου Κούντουρα εντυπωσιάζει με την προσπάθεια του να αποδώσει πιστά τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος στο οποίο κινούνται οι ήρωες του, που σε συνδυασμό με την έμπειρη στον χρωματισμό δημιουργό Δέσποινα Βάττη, μας χαρίζουν ένα άλμπουμ κόμικς με πολύ παραστατική εικονογράφηση. Οι δυό τους, καταφέρνουν και παλι να μας προσφέρουν ένα ανάγνωσμα που σίγουρα ξεφεύγει από τα αναμενώμενα στερεότυπα του είδους.
 
Το έργο προλογίζει ο Πέτρος Μαρτινίδης.
 
Τίτλος: Χάρις και Χλόη
Σενάριο, σχέδιο: Χρήστος Κούντουρας, Επιμέλεια κειμένων: Γιώργος Φήταμ,  Χρώμα: Δέσποινα Βάττη
Διαστάσεις: 24,5 εκ. επί 17,5 εκ.
Περιεχόμενα: 48 σελίδες, έγχρωμο
Αυτοχρηματοδοτούμενη έκδοση
Πρώτη κυκλοφορία: Νοέμβριος 2017
Τιμή: 10 ευρώ

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.