Blog

Eργαστήριο κόμικς με την Da Ni στην Θεσσαλονίκη.

H Da Ni (κατά κόσμον Δανάη Κηλαηδόνη), είναι μια πολυγραφότατη, αναγνωρίσιμη και ανήσυχη ελληνίδα δημιουργός κόμικς, η οποία θα κάνει ένα ολιγόωρο εργαστήριο κόμικς για ενήλικες στην πόλη της Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Ιανουαρίου.

Την εμπειρία της λοιπόν και τις γνώσεις της μέσα από τον χώρο των αυτοεκδόσεων, από την σχεδίαση μιας ιστορίας κόμικς ή της εικονογράφησης, μέχρι και την επαγγελματική παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου φακέλου θα μοιραστεί η επαγγελματίας δημιουργός με τους ενδιαφερόμενους, στον πολυχώρο καλλιτεχνικής έκφρασης ΥΨΙΛΟΝ, που εδρεύει στο νεοκλασσικό της οδού Εδέσσης 5, στο κέντρο (περιοχή Άνω Λαδάδικων). 

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται εξίσου σε ενήλικες αρχάριους, που θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση των απαιτήσεων και των προσκλήσεων του συγκεκριμένου επαγγελματικού χώρου, όσο και σε πιο πεπειραμένους δημιουργούς, που θέλουν να συγκροτήσουν και να ρετουσάρουν τις γνώσεις τους. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους μαθημάτων, με διάρκεια 5 ωρών ο καθένας, που θα λάβουν χώρα από τις 12.00 έως τις 17.00, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Το κόστος συμμετοχής για το ενδιαφέρον και συνοπτικό αυτό εργαστήριο κόμικς είναι στα 50 ευρώ.

Η δουλειά της Da Ni στον χώρο των κόμικς αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην απεικόνιση λάγνων pin up κοριτσιών με αντικέ 60’s αισθητική, τοποθετημένων όμως σε ένα περιβάλλον αφήγησης βρώμικου ρεαλισμού! Οι αντιθέσεις άσπρου και μαύρου που κυριαρχούν στις δημιουργίες της ισορροπούν χάρη στην ξεκάθαρη γραμμή της και τους πολύ ανάγλυφους περιθωριακούς μάλλον χαρακτήρες, που επιλέγει συνήθως να φιγουράρουν στα καρέ της. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που τα τέσσερα συνολικά τεύχη της αυτοεκδιδόμενης σειράς της με τίτλο “Tales from the Strips” της χαρίσαν το βραβείο κοινού και την εκτίμηση, αναγνώριση και θαυμασμό τόσο των ομοτέχνων της όσο και των αναγνωστών κόμικς, εντός και εκτός της χώρας μας. Το ιδιαίτερο ζωγραφικό ύφος της δουλειάς της, της προσφέρει την ευελιξία να είναι εξίσου δυνατή και στον χώρο των εικονογραφήσεων, γεγονός που σημαίνει οτι πρόκειται για μια δημιουργός που ακόμα δεν έχει ξεδιπλώσει όλο το εύρος του ταλέντου της και σίγουρα θα έχουμε να περιμένουμε πολλά όμορφα πράγματα από το πενάκι της για το μέλλον.

Συνεπώς, όσοι θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία και να γνωρίσουν έτσι απο κοντά τα μυστικά μιας πραγματικά δεξιοτέχνης δημιουργού κόμικς, μπορούν να επικοινωνήσουν για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικώς με την κα. Κατερίνα Μάμαλη στο:
6973 367 744

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο που θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο εργαστήριο, αλλά και το εύρος των λοιπών δράσεων που κατά καιρούς διεξάγονται εκεί, μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του ΥΨΙΛΟΝ μέσω facebook εδώ.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.