Blog

Πρόσκληση συμμετοχής στην 22η έκθεση γελοιογραφίας στο Λαφύστιο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ και η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ διοργανώνουν φέτος την 22η Έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα: “ΜΟΥΣΙΚΗ και ΜΟΥΣΙΚΟΙ“!
 
Η πραγματικά μακροβιότερη έκθεση τέχνης  σ’ έναν όμωρο χώρο με αυτόν του Comic ‘N Play, αυτό της γελοιογραφίας, φέτος θα έχει ως τιμώμενο καλλιτέχνη έναν δημιουργό πολύ γνωστό στους επισκέπτες του ιστοτόπου μας· τον Σπύρο Δερβενιώτη!
 
Επίσης, στην έκθεση θα συμπεριλαμβάνεται παρουσίαση της ιστορίας της Γελοιογραφίας του Σουδάν, σε συνεργασία με την FECO SOUDAN!
 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν Γελοιογραφίες, σκίτσα, πορτραίτα και καρικατούρες μουσικών, σε Α4 και σε ανάλυση 300 dpi έως και 30 Απριλίου στη διεύθυνση: ggeroulias@ath.forthnet.gr
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν κατάλογο με επιλογή των έργων.
Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της το Σάββατο 26 Μαίου και ώρα 20.00,  στο Πνευματικό Κέντρο του Λαφυστίου και θα διαρκέσει έως και 3 Ιουνίου.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 19.00 με 22.00.
Απορίες, πληροφορίες ,παράπονα:
Γιάννης Γερούλιας, τηλ.: 6973 527 622
 
Η Δήμαρχος Λεβαδέων,
Γιώτα Πούλου

Το Λαφύστι Βοιωτίας του Δήμου Λεβαδέων, που είναι γνωστό για την εν λόγω πανελλήνια έκθεση γελοιογραφίας ( διοργανώνεται εκεί σε ετήσια βάση από το 1996 και αυτό χάρη στην πρωτοβουλία του ερασιτέχνη δημιουργού Γιάννη Γερούλια), δικαιωματικά πλέον κατέχει τον τίτλο του “χωριού της γελοιογραφίας“. Στα 20 και πλέον χρόνια λειτουργίας του θεσμού έχει καταφέρει να φιλοξενήσει εκατοντάδες έργα επώνυμων ελλήνων και ξένων γελοιογράφων (κυρίως Βαλκάνιων) ενώ κάθε χρονιά, η έκθεση συνοδεύεται από λεύκωμα που συμπεριλαμβάνει τα περισσότερα από τα έργα των συμμετεχόντων. Είναι επομένως μια πρωτότυπη προσπάθεια, που κόντρα στα “σημεία των καιρών μας” επιμένει να καταθέτει μια αξιέπαινη πολιτιστική πρόταση διεθνούς βεληνεκούς!

Το μικρό Λαφύστι Βοιωτίας αναπόφευκτα αποτελεί εδώ και χρόνια και την έδρα του εκεί ιδρυθέντος “Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας“. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπερδραστήριο αυτό σύλλογο, μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του “Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας“:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.