Blog

2ο Fantasmagoria – To 2o Πανελλήνιο φεστιβάλ του φανταστικού στην Θεσσαλονίκη.

Οι λάτρεις του φανταστικού δίνουν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου ξανά ραντεβού στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου -υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης- διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ Fantasmagoria!

Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης, όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού.

Παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, workshops, διάθεση βιβλίων και προϊόντων στον εκθεσιακό χώρο του φουαγιέ, παράλληλες δράσεις, cosplay, stand up comedy, επιτραπέζια παιχνίδια, comics, videogames, μουσική, εργαστήρια μουσικών οργάνων και συγγραφής, κινηματογράφος, καλλιτεχνικές δημιουργίες και εκδηλώσεις για παιδιά, περιμένουν τους επισκέπτες της διοργάνωσης, ενώ επίτιμος καλεσμένος  της διοργάνωσης είναι ο διεθνούς φήμης συγγραφέας τρόμου, Graham Masterton, ο οποίος θα παραδώσει ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής και θα υπογράψει τα βιβλία του.

Για να ενημερωθείτε για τους συμμετέχοντες, το πρόγραμμα, τους διαγωνισμούς και τις δράσεις της φετινής διοργάνωσης, αρκεί να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Fantasmagoria ή τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Μολονότι πρόκειται για την δεύτερη μόλις διοργάνωση, τo πρόγραμμα για το 2o Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με συνεχείς και παράλληλες δραστηριότητες σε δυο αίθουσες, καθώς και στη σκηνή του Φουαγιέ, αλλά και την μη εξαιρετέα για μία εκδήλωση σχετική με τον χώρο της φαντασίας “Γωνία των Παιχνιδιών”, όπου για δυο συνεχόμενες μέρες, από τις 11.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν ένα σωρό δραστηριότητες.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουμε και τις συμμετοχές των συνεργατών του ιστοτόπου μας, όπως την βιβλιοπαρουσίαση του συγγραφέα Αθ. Βασιλάκη του εκδοτικού οίκου Time Traveller, την παρουσίαση της συγγραφέα Ευλαμπίας Τσιρέλη για τον κόσμο της Μέσης Γης, τις προβολές ταινιών παιδικών κινουμένων σχεδίων που επιμελήθηκε η εκδοτική Addart, την παρουσίαση σπαθασκίας από την σχολή Apocalyptic Knights, το εργαστήριο 3D origami τουΧάρτινου Κόσμου με τον δημιουργό Βασίλη Καλοπαναγιώτη κ.α.. 

Στο κομμάτι των κόμικς αξίζει να αναφέρουμε, φυσικά, την συμμετοχή της εκδοτικής “Ένατη Διάσταση“, αλλά και το κομμάτι των αυτοεκδόσεων, φέτος με την συμμετοχή των δημιουργών Sergio, Δήμητρας Καζή και Χρήστου Koύντουρα.

Αξίζει τέλος να αναφερθούμε και στο κομμάτι των επιτραπέζιων παιχνιδιών, όπου το παρόν θα δώσουν, για άλλη μια φορά, τα μέλη του δίκτυου Requiem For Greece με παρουσίαση του Live Action Role Playing παιχνιδιού τους, οι φίλοι του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., όπου όπως και πέρυσι, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στους κόσμους τρόμου που έπλασε η πένα του συγγραφέα H.P. Lovecraft, αλλά και η προσφάτως ιδρυθείσα και ιδιαιτέρως δραστήρια ομάδα των Boardgame Brawlers, που θα απασχολήσει τους επισκέπτες με μια πληθώρα επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Οι σελίδες του προγράμματος, αναλυτικά, ανά σκηνή/αίθουσα και ώρα είναι διαθέσιμες στους παρακάτω συνδέσμους:

Το παιδικό/εφηβικό τμήμα του φεστιβάλ είναι ποικίλο, εμπνευσμένο με πολλή αγάπη για τα παιδιά, με μοναδικά βιβλία, επιτραπέζια/θεατρικά παιχνίδια, πρωτότυπα εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες, αφηγήσεις και βραβευμένες προβολές και πολλά άλλα.

Το ενήλικο πρόγραμμα είναι επίσης ιδιαιτέρως προσεγμένο, ποιοτικό και πλούσιο, και περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες, σεμινάρια, συναυλίες, χορό, εικαστικά, διαδραστικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, stand up comedy και πολλές εκπλήξεις ακόμη.

Το Fantasmagoria υποστηρίζει το φιλανθρωπικό σκοπό “Το Ράφι της Αγάπης”.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Λίγα λόγια για τον επίτιμο προσκεκλημένο της διοργάνωσης…

Ο Βρετανός Graham Masterton συγκαταλέγεται στους σημαντικούς συγγραφείς τρόμου και φαντασίας. Το μυθιστόρημα του “Μανιτού” δημοσιεύτηκε το 1976, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι: “Οι δαίμονες της Νορμανδίας”, “Έκσταση θανάτου”, “Ο παρίας”, “Αθώο αίμα” κ.α.

Επίσης, έχει γράψει πολλά διηγήματα, ενώ ένα ολοκαίνουργιο κείμενο του βρίσκεται στη νέα συλλογή διηγημάτων των Εκδόσεων Πηγή με τίτλο “Metal Chapters Vol.1” των Γιώργου Δάμτσιου και Μάριου Δημητριάδη, οι οποίοι μάλιστα το μελοποίησαν και το συμπεριέλαβαν στο CD που συνοδεύει το βιβλίο (μαζί με τραγούδια δέκα κορυφαίων ελληνικών συγκροτημάτων της metal).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.