Blog

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΘΟΥΛΟΥ / WEBCOMICS

Βοστόνη, 1926. Μετά τον θάνατο του θείου του κάτω από περίεργες συνθήκες, ο Φράνσις Θέρστον ανακαλύπτει, μέσα στα αρχεία που κληρονομεί, την ύπαρξη μιας αίρεσης που λατρεύει ένα ακατανόμαστο πλάσμα, το οποίο κοιμάται εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Ανίερες θυσίες πραγματοποιούνται στα περίχωρα της Λουιζιάνα, μυστηριώδεις δολοφονίες λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της υδρογείου, καλλιτέχνες ξυπνούν μέσα στην τρέλα, μετά από τρομακτικά νυχτερινά οράματα, αρχαίες αιρέσεις αναγεννούνται και επίσης, μια κυκλώπεια πόλη αναδύεται από τον ωκεανό, μετά από μια καταιγίδα… Ο Θέρστον αρχίζει να καταλαβαίνει σιγά σιγά ότι οι αναζητήσεις του θείου του σχετικά με την αίρεση του Κθούλου ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα απ’ όσο στην φαντασία, με τους ακολούθους του να δουλεύουν για το ξύπνημα του αρχαίου θεού τους, έτοιμοι να απελευθερώσουν την τρέλα και την καταστροφή πάνω στον κόσμο. Τα άστρα έχουν ευθυγραμμιστεί. Μήπως έρχεται το πλήρωμα του χρόνου;

Με αυτή τη νουβέλα, ο Λάβκραφτ γράφει, τη δεκαετία του 1920, μια από τις πιο διάσημες ιστορίες της αμερικάνικης λογοτεχνίας του φανταστικού. Ο Κθούλου, ο μεγάλος αρχαίος που ονειρεύεται και περιμένει στα βάθη της σκοτεινής αβύσσου του ωκεανού, θα γίνει από μόνος του το σύμβολο ολόκληρου του σύμπαντος που δημιούργησε ο συγγραφέας από την Πρόβιντενς.

Γοητευμένος εδώ και πολύ καιρό από το σύμπαν αυτό, με τα τέρατα που είναι κρυμμένα μέσα στις πιο σκιώδεις γωνίες και τα τιτάνια πλάσματα των οποίων μοναχά η εικόνα αρκεί για να κάνει κάποιον να βουτήξει μέσα στην τρέλα, ο Φρανσουά Μπαρανζέ, αναγνωρισμένος εικονογράφος για τις δουλειές του σε κινηματογράφο και παιχνίδια, καταπιάστηκε με το «κυκλώπειο» έργο να απεικονίσει τα σπουδαιότερα κείμενα του Χ. Φ. Λάβκραφτ.

«Η τέχνη του Φρανσουά Μπαρανζέ διακατέχεται από μια εκλεπτυσμένη νηφαλιότητα· αυτά είναι απειλητικά υποβλητικά και εντυπωσιακά οράματα τρομερής και γιγαντιαίας ομορφιάς. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως ο ίδιος ο Λάβκραφτ θα ήταν κατενθουσιασμένος». –Τζον Χάου

Tίτλος: Το Κάλεσμα του Κθούλου
Συγγραφέας: Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ
Εικονογράφηση: Φρανσουά Μπαρανζέ
Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος
Είδος: Τρόμου, Φαντασίας
Μέγεθος: 26 Χ 34 εκατοστά
Περιεχόμενα: 72 Έγχρωμες σελίδες, Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 22,90 ευρώ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Μάιος 2018

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.