Blog

The Comicon 4, 4 έως 6 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη

Το «The Comic Con 4» επιστρέφει φέτος στην Θεσσαλονίκη με ακόμη πιο διάσημους δημιουργούς, με ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες, με ακόμη πιο πλούσιο πρόγραμμα και με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, σε καινούργιο χώρο φιλοξενίας, το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Το τέταρτο κατά σειρά συνέδριο κόμικς κατά το τριήμερο της λειτουργίας του (4 έως 6 Μαΐου 2018) στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», θα φιλοξενήσει τον Frank Miller, ενδεχομένως τον πιο κορυφαίο εν ενεργεία σχεδιαστή κόμικς, αλλά και ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της 9ης Τέχνης.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την βραδιά των εγκαινίων, Παρασκευή 4 Μαΐου (παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην κινηματογραφική σειρά-φαινόμενο “Star Wars“) μια ανεπανάληπτη συναυλία αφιερωμένη στο «Star Wars» υπό τους ήχους τής MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου σε απολαυστικά παιχνίδια γνώσεων γύρω από γνωστές υπερηρωικές περσόνες και σειρές, με παρουσιαστές τους Γιάννη Σερβετά και Δημήτρη Μεντζέλο.,

Στο τριήμερο της λειτουργίας του το «The Comic Con» έχει προγραμματίσει σειρά από εργαστήρια και και σεμινάρια, δρώμενα από cosplayers και διαγωνισμούς με απίστευτα δώρα.

Όσον αφορά στους καλεσμένους της διοργάνωσης, κατά τα προηγούμενα τρία χρόνια, το «The Comic Con» κατόρθωσε να φέρει στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους σημαντικότερους εν ενεργεία σχεδιαστές κόμικς, όπως είναι οι  Dave McKean, ο Giorgio Cavazzano, ο Achdé, ο Mike Collins και πολλοί άλλοι. Φέτος λοιπόν φέρνει τον Frank Miller, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στον χώρο των κόμικς αλλά και του κινηματογράφου, αλλά και περισσότερους από 130 Έλληνες δημιουργούς, παλαιότερους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους.

Μερικοί από τους φετινούς διακεκριμένους προσκεκλημένους συμπεριλαμβάνουν τους Tanino Liberatote (Ιταλία, δημιουργός του “RanZerox”), William Simpson (Ιρλανδία, concept artist για την τηλεοπτική σειρά “Game of Thrones”) και Brian Azarrelo (Η.Π.Α., σεναριογράφος στις σειρες “Batman”, “Superman” και “Wonderwoman”).

To πρόγραμμα του τριημέρου θα συμπεριλαμβάνει φυσικά και πολλές άλλες ομιλίες και παρουσιάσεις, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε την συμμετοχή των Ηλία Κυριαζή, Τάσου Μαραγκού, Σταύρου Κιουτσιούκη, Γιάννη Ρουμπούλια και Κώστα Ζαχόπουλου, και το σεμινάριο με τους Αβραάμ Κάουα και Βαγγέλη Ματζίρη για το απόγευμα της Παρασκευής 4/5,  την παρουσίαση των Θανάση Πέτρου και Τάσου Ζαφειριάδη, αλλά και το panel με την συμμετοχή των εκδοτών Λευτέρη Σταυριανού (εκδόσεις Jemma Press), Νίκου Καμπουρόπουλου (εκδόσεις Webcomics) και Πάνου Κρητικού (εκδόσεις ‘Ενατη Διάσταση) για το μεσημέρι του Σαββάτου 5/5 και των δημιουργών Σιαδώρας Παπαθεοδώρου και Δανάης Κηλαηδόνη για το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τέλος, το σεμινάριο δημιουργικής γραφής με την συγγραφέα Ευλαμπία Τσιρέλη για το πρωινό της Κυριακής 6/5 και το εργαστήριο γλυπτικής φιγούρας με τον Κώστα Κρασώνη για το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
 
Tέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εισαγωγικές παρτίδες παιχνιδιών ρόλων, από την ομάδα go.roleplay initiative, αλλά και να θαυμάσουν συλλoγές και διοράματα από custom φιγούρες playmobil!
Πιο αναλυτικά για το πρόγραμμα παρουσιάσεων, την λίστα προσκεκλημένων δημιουργών και εκθετών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στον εξής σύνδεσμο: https://thecomiccon.gr/en/
Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή έως Κυριακή: 10.00-21.00.
Εισιτήρια:
€7 (εισιτήριο ημέρας).
€12 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου – προπώληση).
€14 (εισιτήριο τριημέρου – ταμείο).
Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (ένα παιδί ανά ενήλικα). Εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί ηλικίας έως 12 ετών: €3

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.