Blog

JOE’S DINER

Ένα μικρό καφέ/εστιατόρειο ακριβώς στην μέση του πουθενά, είναι το σκηνικό στο οποίο θα βρείτε τους πιο χαριτωμένους αλλά και συνάμα τους πιο ιδιότροπους υπαλλήλους!

Η Ειρήνη Σκούρα, έχοντας σπουδάσει την γυναικεία φιγούρα μέσα από τις δεκάδες pin up εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία (“Και οι 12 ήταν υπέροχοι“, “‘Ερωτας και Ψυχή“) και τα παραμύθια, βρίσκει τώρα στο περιβάλλον ενός αμερικάνικου εστιατόρειου της δεκαετίας του ’40 την τέλεια δικαιολογία για να τοποθετήσει τους χαρακτήρες που τόσο πολύ απολαμβάνει στο να σχεδιάζει: γοητευτικά κορίτσια με ρετρό ενδυμασία και αισθητική!

Οι αέρινες ηρωίδες της Ειρήνης Σκούρα, oι φίλες Cherry και Rose, αντιμετωπίζουν μια σειρά από αναπάντεχες καταστάσεις, των οποίων ο ανέμελος τρόπος αντιμετώπισης τους πετυχαίνει να μας μεταδώσει εύστοχα την ανάλαφρη και νοσταλγική εικόνα μιας μεταπολεμικής Αμερικής, αντίστοιχη σε αισθητική με αυτές των πρώιμων ασπρόμαυρων τηλεοπτικών κωμικών σειρών.  Οι ξεκάθαρες σχεδιαστικές γραμμές, το εξαιρετικό χρώμα, αλλά και  το στυλιζαρισμένο καδράρισμα των απλοϊκών σκηνών δεν αφήνουν κανενα περιθώριο στον αναγνώστη πέρα από το να απολαύσει τις φιγούρες των ηρωίδων που ποζάρουν παιχνιδιάρικα σε κάθε σελίδα!

Την αυτοέκδοση αυτή μπορείτε να την εντοπίσετε στο κατάστημα κόμικς Cosmic Realms της Θεσσαλονίκης (οδ. Νικηφόρου Φωκά 31, πλ. Ιπποδρομίου, κέντρο Θεσσαλονίκης) ή κατευθείαν από την ίδια την δημιουργό.

Τίτλος: Joe’s Diner
Σενάριο/σχέδιο: Ειρήνη Σκούρα
Διαστάσεις: 23,5 εκ. επί 16,5 εκ.
Περιεχόμενα: 16 σελ., έγχρωμο
Γλώσσα: Αγγλικά
Αυτοχηματοδοτούμενη έκδοση
Πρώτη κυκλοφορία: Μάιος 2018
Τιμή: 5,00 ευρώ
Επικοινωνία: www.facebook.com/eirini.skou και  www.instagram.com/eirinidu 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.